Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Kül geliyor, asit yağmuruna dikkat!

Logical_Election

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eyl 2009
Mesajlar
1,347
Yaş
37
İzlanda’daki yanardağdan Avrupa’ya yayılan küllerin Salı günü Türkiye’ye ulaşması bekleniyor. Yağmur da yağacağından asit yağmurlarına karşı dikkatli olunması gerekiyor.

İzlanda'daki yanardağdan yükselen kül bulutu Avrupa’nın üzerini kapladı. Küller nedeniyle uçak seferleri durma noktasına geldi. Yerden yaklaşık 5.000-10.000 metre yükseklikte etkili olan rüzgar, güney yönden estiğinden Türkiye ve Güney Avrupa'ya şimdiye kadar volkanik küller gelmedi .

Ancak Salı gününden başlayarak özellikle Çarşamba ve Perşembe günü etkili olacak rüzgarların Türkiye’ye volkanik kül taşıması bekleniyor. Ülkenin büyük bölümünde Salı’dan itibaren Cuma’ya kadar yağmur olacak. Bu yağmurlar volkanik küller birleşince asit yağmurlarına dönüşecebilecek.

Yağmurun vücudumuza değmesini engellemek gerektiğinden muhakkak şemsiye kullanılması gerekiyor. Ayrıca deriyle teması önlemek için şemsiye dışında başka koruyucular da yararlı olabilir.

Volkanik küller, içinde silisyumdioksit, kükürt ve karbondioksit bulunduğundan özellikle toprak, bitki ve tarihi eserlere büyük zarar veriyor.

alıntıdır....


Asit yagmuru ne derecede olucak acaba araçların boyalarına zarar verirmi ?
 
Valla inşallah dışarda kalan araçlara zarar vermez
paylaşım için teşekkürler kardeşim
 
paylaşım için teşekkür ederim. şimdi arabamın bi garaja ihtiyacı var :(
 
inşallah zarar görmeyiz
 
Vermez olurmu agac yapraklarini bile eritiyor asit yapmurlari. Arabaya ciddi zarar verebilir yagmurdaki kimyasalligin miktarina gore. O yagmuru yer yemez en yakin yikamacida tazik su tutturmak lazim gunes gordugu an boiyada ciddi kalintilar birakmasi muhtemeldir. Ama turkiyede ciddi bi yagmurun olcagini dusiunmuyorum yinede tedbiri almak lazim
 
geçenlerde duydum da TR'ye gelicek diyo eyv. gelsin de neresine TR küçük bi ülke değil ki..ayrıca bence boyaya da zarar verir..
 
gazetede Salı günü Edirne, Zonguldak, Tekirdağ ve İstanbul'u etkileyecek yazıyo..
velakin ilginç bişi daha Salı yağmur varmış bu şans diye yazıyo ama asit yağmuru anlamına gelmiyo mu. ??
 
Geri
Üst Alt