Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Jant Temizliği

yasinoznalcin

Kayıtlı Üye
Katılım
3 May 2020
Mesajlar
23
Yaş
34
Detaylı bir içerik bulamadığım için konuyu açma gereği hissettim.

Kışlık jantları depoya kaldıracağım. Ekim/Kasım ayına kadar da pislikler üzerinde iyice yapışıp kalsın istemediğim için kaldırmadan önce güzelce bir temizlemek istedim.

Haricinde normal kullanım zamanında da daha güzel ve temiz bir görüntü oluşması için siz neler kullanıyorsunuz, önerileriniz nedir.?
 
Ben jantları söktükten sonra vallet pro dragons breath demir tozu temizleyici kullanıyorum, yumuşak bir süngerle içini dışını iyice temziledikten sonra basınçlı suyla üzerinden geçip kurumaya bırakıyorum. Rutubet yapmaması için kuru güneş almayan yerde saklayın, poşete koyacaksanız ağzını bağlamayın.
 
Bir kaç video izledim. Basınçlı su önemli. O işi çözmeye bakayım yarın iş yerimde. Ona göre bahsettiğiniz şekilde yaparsam güzel olur. Kendim birşeyler yapınca ekstra bir keyif veriyor.
 
Bir kaç video izledim. Basınçlı su önemli. O işi çözmeye bakayım yarın iş yerimde. Ona göre bahsettiğiniz şekilde yaparsam güzel olur. Kendim birşeyler yapınca ekstra bir keyif veriyor.
Basınçlı su işinizi kolaylaştırır tabiki ancak şart değil.
Ben artık aracımın herşeyini kendim yapıyorum, karcher se5100 makine ile koltukları ve taban döşemelerini de yıkadım, çevrenizde bu tarz bir makineye sahip olan varsa diğer konuda bahsettiğiniz iç mekan temizlik işini de halledebilirsiniz.
Malesef işini düzgün yapan ustalara ulaşmak zor ve ulaşılanlarda aşırı pahalı olduğu için sizi bu tarz makine ve ekipman sahibi yapıyorlar :)
 
A dan Z ye girmek en iyisi olacaktır ben detay işlerini seven biriyim ilk önce kirlerin akması için arac sampuani ve apc karışımını puskurtebilirsiniz ardından suyla durulayın, ardından jant temizleyici urunle detay fırçasıyla iyice temizleyip durulayın sonuç tertemiz olacaktır.. zift vs yapismissa jantın üstüne arka kısımlarına cizmeden bı zift sökücü ve fırçayla silin.
 
Sokağa çıkma yasağını fırsata çevirip işim gereği açık olduğum için iş yerimde jantlarımı bir güzel temizledim. Mükemmel oldular. Resimden daha güzel göründüklerine yemin edebilirim :)

Pazartesi yeni lastiklerimizi de takıp yolumuza bakalım

Edit: gaza gelip before/after yapmayı unuttum :)
Bir de durulama da jant kapakları çıkmıştı, takmadan çekmişim fotoğrafları :)

6E0606DB-3D1D-4B5E-8266-E7F098617C64.jpg

2A0450A4-B880-4FE3-826B-94F81EC86B32.jpg

C36F9BE4-CD01-4959-92CA-7F7DE6492E0D.jpgImage1590827745.038945.jpg
 
Ben newmixin jant temizleyicisini kullandim basincli su ve aralara firca temasi ile 10 numara temizlik yaptim. Tavsiye ederim.
 
Ben genelde demir tozu temizleyici kullandıktan sonra menzernanın metal polishini kullanıyorum. Jant yüzeylerinde daha pürüzsüz yüzey oluşturuyor.
 
Geri
Üst Alt