Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Jant seçimi için tavsiyenize ihtiyacım var

Dzr27

Kayıtlı Üye
Katılım
7 Haz 2020
Mesajlar
2
Yaş
27
Selamün aleyküm iyi günler 2006 model siyah aracıma seat fr jantı alayım diyorum sırıtırmı acaba yakışır mı bilemedim yardımcı olun lütfen :) bu arada 18 inç jant IMG_20200607_073812_108.jpg
 
Standart jantlarınız 16 ise ve yaylarınız orjinal ise büyük ihtimalle biraz sırıtır o jantlar. Leylek bir duruşu olur. Kötü durmaz ama jilet gibi de durmaz yani onu demek istedim.

Ama eğer 16'dan 18'e geçer bir de üzeine yay takarsanız muhtemelen 1 ay sonra arabayı satarsınız, o kadar sertleşme bünyeye aşırı gelir bir anda :)

Bence aynı tasarım jantların 17lerine bakın, 18" kullanıcısı olarak söylüyorum şekil ne kadar güzel olsa da arabayı çok sertleştiriyor. Bir de kasis vs çok daha dikkatli davranmanız gerekiyor yoksa 2 ayda bir jant düzelttirmeniz gerekir.

Bir de 18" e çıkınca lastik fiyatları muazzam artıyor, ekonomik seri lastik bulamıyorsunuz, kışlık bulmak daha da büyük dert, gerçi Antep'lisiniz sanırım kışlık ihtiyacınız olmuyor olabilir ama bunları da hesaba katın derim.
 
18'' takacaksanız şayet ya spor yay takacaksınız yada yayları soğuk pres le arabayı alçaltmanız gerekecek. benim aracımda 2006 model 18'' jant var presletmeden önce leylek gibiydi şuan gayet güzel. çok fazla konfor kaybın olmuyor aklında soru işareti kalmasın. ama arbaya 5 kişi binip bagajı da fullemesen iyi olur :)
 
Bende arkadaşlarla aynı fikirdeyim. Arabanın alçalması lazım
 
aracınıza yakısacagına dusunuyorum @memet_one abının dedıgı gıbı sız begendıysenız sorun yok lakın en ve boyda arac yukselecegı ıcın bunu dengelemek adına press ya da spor yay gerekebılır
 
Bence gayet güzel olur. Ofset durumuna göre spacer ile desteklenirse daha da güzel durur. Tabi aracıda alçaltırsanız efsane olur :)
 
Aracı düşürmeden 2 üst janta geçmek hem konfordan hem güvenlikten hem de görüntüden taviz vermektir.
3 cm düşüren orta sertlikte bir yay alırsanız görüntü oldukça şık olur. KW helezon işinizi görecektir.

Şiddetle tavisyem orjinal yaylara sıcak, soğuk, ılık herhangi bir press işlemi uygulatmayın.
Yapana kullanana lafım yok. Allah kazadan beladan korusun ama bu yay presleme işleri çok mantıklı işler değil.
 
Geri
Üst Alt