Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

intercooler hakkında 1.4 TSI

Ethem

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Eyl 2009
Mesajlar
84
Yaş
37
intercooler taktırmayı düşünüyorum 1.4 TSI'a ne gibi sonuçlar alırız eksileri artıları bilgisi olan var mı geniş çaplı ? şimdiden teşekkürler :)
 
Daha fazla yüklemek için, daha sağlıklı bi altyapı olur. Bunun dışında bişey katmaz. Birde, intercooler sistemi yok bildiğim kadarıyla TSI'da. Aftercooler mı öyle bişey vardı sanırım. Maliyetli olmasın bu sistemin sıfırdan yapılması..
Ki zaten 1.4 twinchargedlar 210 230hp arası üretebiliyo. Singlechargedlar da 150 160hp arası. Daha fazla ne çıkarıcaksınız ki intercooler'a niye ihtiyaç duydunuz :)
 
intercooler taktırmayı düşünüyorum 1.4 TSI'a ne gibi sonuçlar alırız eksileri artıları bilgisi olan var mı geniş çaplı ? şimdiden teşekkürler :)

122 lık tsi larda ıntercooler yerıne su sogutmalı baska bır sıstem kullanılıyor ısım olarak yanlıs bılgılendırme yapmak ıstemem ama asagıda goruldugu gıbı emme manıfoldu uzerınde calısan bır sıstem oldugundan onu bozup ıntercooler baglamak cok da mumkun degılmıs gıbı gorunuyor.Ancak su sekılde baglanabılırkı bu da zaten turboda lag olmasına neden olur havanın gecelegı yol uzayacagı ıcın.Turbodan cıkıp emmeye gıden basınc borusuna ılave yaparak once ıntercoolerdan hava dondurulup daha sonra emmeye verılebılır var olan sısteme baglanarak ama dedıgım gıbı bu uygulama lag olusmasını saglar,belkı daha uzun sure gazlarsın araba sısmeden ama gereksız b calısma olur.Zaten Tsı ın alabılecegı guclerı tolere edebılecek bır sıstem yapmıstır Vw ;)


Water cooled Air cooler olarak gecıyor var olan sıstemın adı onu da eklım
r6y9gx.jpg

fdu6mq.jpg

2n9c4kg.jpg
 
aşağı yukarı 1K Lira civarı bi maliyeti oluyo Ethem..
velakin çok da gerek yok..
 
Malıyetınden cok o kadar uzun ve gereksız borulama Lag olusturcak arabada,ustunde buyuk b turbo olsa ve devır cevıren b motor olsa cok da dert olmaz zaten
 
7.5-8K çevirelim istersen ama sonra ne olur bilemem.. :D :D
 
intercooler büyük olursa turbon geç devreye girer ve verim kaybı yaşarsın.bence leonda gereksiz bişey
 
Geri
Üst Alt