Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Hibrid AlmaMAk için 5 Nedenimiz var

GRKMSRGL

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
5,250
Yaş
36
1. Daha az konfor, daha fazla fiyat: Benzinli bir otomobile standart bir modele göre daha fazla para ödediğiniz zaman normalinden çok daha konforlu bir otomobile sahip oluyorsunuz. Standart bir otomobilden daha pahalı olan hibrid modeller için ise durum daha farklı. Hibrid otomobile ödediğiniz daha fazla para ile daha ekonomik araca sahip oluyorsunuz ve çevreyi daha az kirletiyorsunuz.

Hibrid arabalar aynı zamanda standart arabalar gibi yolda iyi performans gösteremiyor. Yakıt ekonomisi düşünülerek üretildikleri için bu araçların yürüyen aksamları yüksek sürate ve performanslı kullanıma uygun değil. Dur-kalk teknolojisi sık sık hissedilir ve bazen biraz kullanışsız olabiliyor. Son olarak, hibrid araçlar henüz performans arabası değil.

2. Yakıt ekonomisi sürüş tarzına bağlı: Daha düşük hızda (saatte 65 kilometre) tam hibrid arabalar sadece kendi elektrik motorunu kullanarak ilerliyor. Kırmızı ışıklarda ya da sıkışık şehir trafiğinde dururken, motor tamamen gaz kesiyor. Kalkış için araç vitese takıldığında yeniden çalışıyor. Günün çoğunda şehir içinde, düşük hızla, dur-kalk yaparak sürüyorsanız, hibrid araba kilometre başına yakıt tüketiminde daha iyidir. Ancak, hız yaptığınız uzun yolculuklarda benzinli ve dizel arabalar hibridlerden daha iyi performans gösterir.

3. Temiz dizel daha çok kilometre yapar: Geçtiğimiz yıllarda, küçük otomobillerde bulunan Euro normlarına uygun olarak üretilen yüksek performanslı dizel motorlar, dünya pazarlarında önemli bir yer kazandı. Yakıt ekonomisine gelinince, dizel arabalar şehir içinde neredeyse bazı hibridler kadar iyi. Hatta, uzun yol performansları da göz önüne alındığında dizel araçlar hibridlerin oldukça önüne geçiyor.

4. Ekstra maliyeti telafi etme: Birçok yeni hibrid araba sahibi, araçları için başta yaptıkları yüksek masrafları, aracın yakıt tüketimindeki farkla kapatacaklarını tahmin ediyorlar. Benzinli araçlarla olan fiyat farkını karşılamak için ise bakım masrafları hariç en az 150.000 - 200.000 km'den fazla yol yapabilmek gerekli, bu da çok otomobil kullananlar için bile 2 seneyi bulabilir. Ancak akaryakıt fiyatları arttıkça, hibrid arabalarda 2 yılı gibi kısa bir sürede fiyatı telafi edebiliyor. Ancak, yakıt fiyatları düşerse, bu farkı telafi etmek çok daha uzun sürecek.

5. Yüksek fiyatları: Hibrid versiyonlar genellikle aynı arabanın geleneksel modelinden daha yüksek fiyatlara satılıyor. Ekstra maliyetlerin çoğu da hibridlerde bulunan yeni benzin tasarrufu teknolojisinin maliyetinden ileri geliyor. Ülkemizde satılan hibrid otomobillerin ile standart modeller arasında, neredeyse sıfır kilometre alt segment bir otomobil alacak kadar fiyat farkı mevcut.

Honda Civic: Hybrid model 55.000 TL, Benzinli 38.500 TL

Toyota Prius: Hybrid model 90 bin - 108 bin TL arası, Prius'un benzinli motorla çalışan modeli bulunmuyor. Toyota'nın orta segmen otomobili Avensis'in fiyatı 55 bin - 80 bin TL arasında, Toyota Corolla'nın fiyatı ise 39 bin - 50 bin TL arasında değişiyor
 
su an icin tukiye'de hybrid araba gercekten cok buyuk bir soru isareti. dizel hala daha avantajli gozukuyor tabi kirlilik haric. cunku satmak cok rahat oluyor.

amerika'da tam 1 hafta boyunca Nissan Altima Hybrid kullandim. haftanin her gunu de ortalama 150-200 km civari yol yaptim. sunu soyleyebilirim ki altima cok iyiydi. nissan gercekten cok basarili bir arac yapmis. sessiz, titresimsiz, konforlu ve cok zevkli.. aracin kalkislari hep hybrid motoruylaydi. cami acip sesi dinlediginiz de hafiften bir ucak sesi gibi ses duyuyorsunuz :) elektrik motoruyla sessiz sakin giderken gaza ani bastiginizda devreye giren benzinli motoru sadece ses olarak duyuyorsunuz; hic bir sarsinti ve tekleme olmuyor. ayni zamanda herhangi bir gecikme de soz konusu degil. aracin gaz tepkileri cok basariliydi. ayrica uzun yolda yuksek hizlarda ara hizlanmasi da gayet basariliydi.
fakat ilgimi ceken bir konu ise benzin motorunda bile hizlanirken sanki elektrik motorundaki gibi hic vites yokmus gibi hizlaniyordu araba.

kisacasi cok memnun kaldigim bir aracti. bir an dusunmeden alabilecegim bir arac.
 
toyotaya şubat ayında geliyormuş geçende sms geldi test şürüşüne çaprıyorlar
 
istanbulda yilbasindan once satisa cikti. ortakoyde toyoya var. 2 aydir showroomda duruyor. prius hybrid.
 
kafadan gelen o kadar fark zaten ekonomi yapmayı verilen parayı amorti etmeyi bayaa ileriye atıyo..dünyanın yeşil rengi iyi daha ilerde belki.. :)
 
bugün istinyede beyaz prius hybrid gördüm.şekilsiz bir araba gerçekten.ama 2 sene öncede görmüştüm Türkiyede.acaba özel sipraiş falan vs. o tarz birşey miydi ?
 
1.4 TDI, 1.6 TDI alacağıma 2.0 benzinli araca LPG takar binerim. Hem daha yüksek performans, hem daha sorunsuz olan bi motor, hemde daha fazla ekonomi.
Madem işe bu yönden bakıyoruz..
 
Geri
Üst Alt