Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Hareket halindeyken 1. vitese geçmeme

Aşırı derecede normal bir durumdur. Hareket halinde iken kesinlikle 1. vitese zorlamayın. Araç tamamen durmadan da 1 e almayın.
 
Arkadaşlar merhaba, aracım Seat ibiza 2000 model 1.6 signo, hareket halindeyken yavaşladığımda vitesi 1'e almaya çalıştığımda zorlanarak vites geçişi gerçekleşiyor, dururken rahatlıkla birinci vitese geçiyor ancak hareket halinde iken zor geçiyor, bu normal midir?

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.

Araç durmadan 1. Vitese almak iyi değil düşük hızda 2. Vites rölantide bırakırsanız zaten kendiliğinden yavaşlar


•Sticker isteği için özelden mesaj yazınız
 
kaç tane araba kullandım.yoğun trafikte öyle bir an geliyor ki 1. vitese takmanız gerekiyor ve siz yavaş da olsa hareket halindesiniz.O durumdayken frene basıp aracı durdurduktan sonra 1 e almak sürüş tarzına pek uymuyor.Ben diğer viteslerde oldugu gibi hreket halinde de 1 e alıyorum
 
trafikteyken tam duruş yapmadan 1. vitese takmanız gereken anlar mutlaka olacaktır. normalde tam debriyajla hareket halindeyken de olsa 1'e geçmesi gerekir. sadece kavramayı yaptırırken biraz gaz vererek devri eşitlemeniz faydalı olur. böylece ayağınızı debriyajdan çekince otomobil fren yapmış gibi yığılmaz, şanzımana ve kavramaya da aşırı yük bindirmemiş olursunuz. nadiren de olsa 1. vitese geçmeme durumunu ben de sabit dururken yaşıyorum. yaygın bir durum diye tahmin ediyorum birkaç yerde daha yazılmıştı. ya tekrar debriyaj yapınca ya da önce 2'ye alıp ondan sonra denediğimde geçiyor.
 
Hareket halinde 1. vitese alınmaz (alırsın zorlaya zorlaya alırsın) bir kere bunu arabanın kendisi istemiyor. Yavaş şekilde giderken 1 e atmak istesen gitmiyor ki vites, zorlamanın ne mantığı ne alemi var.
Mesala al boşa o şekilde biraz hareket et yavaş mı gideceksin 2 ye at git...
Arabayı zorlamaya , inat etmeye gerek yok...
 
Geri
Üst Alt