Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Hararet Gösterge Uyarısı !

symntc

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ara 2010
Mesajlar
33
Yaş
41
günaydın herkese
iki gündür keyfe keder veren bir arıza var
her sabah arabayı çalıştırdığımda 5 sn sonra hararet uyarı sesi geliyor
ve yanındaki kırmızı dikkat lambası yanıp sönüyor bir dakika sürüyor daha sonra normal konumuna geliyor iki gündür böyleydi simdide bu sabah yine aynı arızanın yanında arabayı çalıştırmadan önce kontak konumundayken gelen diğer sesler yokoldu yani kontağı açtığımda çalıştırmadan önce gelen motor sesinden bahsediyorum sanırım havalandırma motoru işte o ses artık yok daha önce başına böyle bi arıza gelen oldumu bunun sebebi sizce nedir?
 
5 derecenin altında verir öyle bir uyarı buzlanma dikkatli ol anlamında
antifireeze suyunuda kontrol edin
 
hareret ile ilgili cezmi abinin dediğinin dışında ışık yanıyorsa..hararet müşürü yani ısı sensörün de bozulmuş olabilir..servisten ben aldım 2 ay önce 15 mi 20 lira mı neydi..herhangi vw ustası da takabiliyor
 
Cezmi abi söylediğin mantıklı geliyor çünkü uyarıyı yalnızca sabahları veriyor gün içinde hiç almadım
Varol abi senin söylediğinide dün servisteki arkadaş söylemişti müşürden kaynaklanıyor olabilir diye ama şu durumda sanırım dereceyle alakalı gibi
yinede antifreezeyi ölçtürmekte yarar var

tskler....
 
benim yaşadığım ilçede de kışlar biraz sert geçer.. sabahları 1-2 derece oluyor.. benimde bu aralar her sabah o uyarı lambası yanıp sönüyor ve dediğiniz ikaz sesi çıkıyor..ama cezmi abinin dediği gibi hafa soğuk olduğundan bu uyarıyı yapıyor..çünkü gün içerisinde vermiyor bu uyarıyı..yani arza durumu yok..
 
basıma geleni söylüyorum motor su seviyesi düşmüş ondan yanıyormuş o ışık usta gülerek yarım litre kadar su koydu düzeldi :)
 
Arkadaşlar bu uyarıyı önce sabahları alıyordum..1-2 gün sonra devamlı almaya başladım. Sonra Erkan arkadaşın dediği gibi yarım litre su takviyesi yaptım. Artık uyarı hiçbir zaman vermiyor..
 
Aynı uyarı sabah erken çıkarsam bende alıyorumm. Ama gün içinde bişey olmuyor.
 
Aynı uyarı sabah erken çıkarsam bende alıyorumm. Ama gün içinde bişey olmuyor.

kardeş eğer su tam sınırdaysa genleşmeye bağlı olarak sabah soğukken bu uyarıyı veriyor olabilir bence..motor suyu ısınınca su genleşerek seviyesi yükseliyor ve uyarı devreden çıkıyor..tabi bunlar varsayım..sende biraz su ekle istersen..
 
denizci86 seni kutlarım kesinlikle problem sudanmıs ertesi sabah bende yarım lt su takviyesi yaptım artık uyarı almıyorum
su min çizgisindeydi şimdi normal
 
Geri
Üst Alt