Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Hangi oto koltuğunu önerirsiniz?

Utkuozdemir

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Mar 2020
Mesajlar
61
Yaş
32
Merhaba 10aylık çocuğum için oto koltuğu almayı düşünüyorum. Hangi modeli kullanıyorsunuz? Memnun musunuz? Hangi modeli önerirsiniz?

Araştırmalarıma göre,

1) isofix bağlantısı
2) yatma kademesi
3) hangi kilolar arası için uygun olduğu
4) 360 derece dönme özelliği
5) minderinin yıkanabilmesi

özellikleri önemli.

Çok marka var ve fiyat yelpazesi oldukça geniş. Çok kararsız kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Eğer isofix bağlantısını kullanacaksanız en emniyetli güvenli olanı o. Ama tabi maliyetli bir malzeme. Diğerlerini kemerle sabitlemeye çalışıyorsunuz.
Artı çocuğun da içinde konforlu olduğu bir koltuk lazım.
Ben zamanında kraft kullanmıştım memnun kaldık.
 
Yaklaşık 2 yıl önce kraft technofix almıştım. Isofix mevcut, 3 kademe kadar yatıyor o da max. %15 anca eder, sırt pedi yıkanabiliyor. Ben alırken adac testine göre alayım diyordum. Onda da çok şaibe olduğunu yazıyorlardı parayı veren firmanın testini yapıp onay veriyorlarmış. Güvenlik testlerini geçen diye bakmaya başladım. Zaten piyasadaki hepsi güvenlik testini geçmiş olanlardı. Dönme olayına pek takılmayın zaten çocuk büyüdükçe arkaya doğru çevirdiğinizde bacakları sıkışacak yani o özelliğini kullanamayacaksınız. Bendeki koltuk 9-36 kilo arası kullanım için. İcindeki pedler çıkartılıp sırt kısmı yükseltiliyor çocuk kilo ve boyuna göre uygun hale geliyor. Alırken çok para vermeyin bence markaya aldanıp zaten %90'ı güvenli koltuklar. Bazı koltuklarda isofix ve top tether bağlantısı haricinde aracın zeminine uzatılan sabitleme ayağı oluyor. Ani frenlerde öne esnemeyi azaltmak için onlara bakabilirsiniz.
 
Allah analı babalı büyütsün. Maşallah.
Öncelikle çocuklarımızın güvenlik işi, bu gibi şeylerde para ile doğru orantılı maalesef. İyi bir koltuk yüksek fiyatlara satılmakta.
9-36 kg bence en uygunu. Kaliteli koltuk 8-10 yaşına kadar kullanılıyor.
Ek olarak tüm kalite testlerinden geçmiş, İso belgeleri ve Adac testleri vb olan markaları tercih edin.
Aşağıdaki markaların modellerine bakabilirsiniz.

BeSafe
Bolenn Hug
Britax Römer
Concord
Cybex
Heyner
Massimo Ricco
Maxi-Cosi
Peg Perego

 
Ben de yaklaşık 1.5 sene önce Kraft Techno Fix aldım.Halen kullanıyorum şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaratmadı memnunum.

Piyasada çeşit fazla ama hemen hemen aynı özelliklerde oto koltukları bir farkları yok , çok abartı paralar verip bir oto koltuğu almaya gerek yok.
 
İlk koltuğumuz koala idi. Yatarı vardı. İyiydi fakat terletiyordu. Emniyet kemerli bağlantıydı.
Şimdiki BeSafe olan.
Fiyat yüksek fakat kalite ve güvenlik ŞART...
 
Ben de yaklaşık 1.5 sene önce Kraft Techno Fix aldım.Halen kullanıyorum şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaratmadı memnunum.

Piyasada çeşit fazla ama hemen hemen aynı özelliklerde oto koltukları bir farkları yok , çok abartı paralar verip bir oto koltuğu almaya gerek yok.
Koltukların özelliklerinden çok sağlamlık ve güvenli olmaları önemli. Allah korusun bir kaza esnasında anlarsınız aralarında fark olup olmadığını.
 
britax romer trifix 2 kullanıyoruz. Açıkcası başka ürün bilmediğim için kıyaslayamıyorum ama üründen memnunuz. Yatar pozisyonu pek konforlu değil sadece
 
5 yıldır isofix bağlantılı bolen hug marka koltuk kullanıyorum.
beş nokta emniyet kemerli
boyun koruyucusu yükselip alçalabiliyor.
minderi ve kılıfı yıkanabiliyor.
bu zamana kadar aktif kullandım deforme olmadı ilk günkü gibi neredeyse
 
Techno Fix'i öneriyor çevremde herkes. Fakat böyle şeyler ikinci el alınmalı bence. Sonuçta kullanım ömrü kısa ve ucuz şeyler değil.
 
Geri
Üst Alt