Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

GURME--Sevdiğimiz Yemek Tarifleri

- 48 -

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Tem 2010
Mesajlar
1,969
Yaş
54
arkadaşlar burdan beğenerek yediğimiz yemekleri yazalım mı? hatta tariflerini de yazalım..bugün ne yiyelim diye düşündümüzde de bakabiliriz..
 
güzel olur ama yemek yapmak söz konusu olduğunda makarnadan ileri gitmedim.. :D :D
 
güzel olur ama yemek yapmak söz konusu olduğunda makarnadan ileri gitmedim.. :D :D

makarna deyip geçme çok değişik soslu olanları var..ve ilk tarif benden gelecek..


bildiğimiz üzere spagettimizi türk usulü minimum 13-15 dakika haşlıyoruz..italyanlar bu işi 9-10 dakka gibi yapıyorlar..bize pek uymuyor..
eğer heğsi o ana tüketilecekse yağlamayın..çünkü yağlı sosunu ayrı hazırlayacağız
ama bunlara başlamadan kaşar peyniri rendeleyin eğer seviyorsanız..toz parmesan kullanabilirsiniz
sos spagettinin son 5 dakikasına sığar

tavaya zaytinyağı koyuyoruz..ve ısıtıyoruz
sonra süzdüğümüz ton balıkğı konservesini ilave ediyoruz..ve içinde eziyorzu bir yandan da ateşte ısınıyor.
sonra içine pul biber karabiber ilave ediyoruz.karıştırmaya devam ediyoruz..çok pişirmeden biberleri yakmadan yani fazla pişirme işlemi uygulamayın zaten konserve ton balığı pişmiş halde..üzerine biraz kurutulmuz sarımsak tozu ilave ediyoruz aktarlarda bulabilirsiniz..30 sn karıştırdıktan sonra salçamızı ilave edelim..biraz karıştıralım su ilave edelim..karıştırmaya devam..su kendini çekecektir ama fazla çekmesine müsade etmeyin..akışkan olsun..altını kapatın..kapağını da kapatın 2 dakka dinlensin..
arzu edenler kurutulmu defne yaprağı ilave edebilirler..defne yapraklarının konma zamanı..baştan da olur karabiber ile birlikte de olur..baştan koyarsanız..defne kokusunu ve baharatını içinizde hissedersiniz..

tabağa
spagettiyi koyun
üzerine güzelce rendelenmi kaşar yada parmesan ilave edin
üzerine istediğiniz miktarda sosu ilave edin..

afiyet olsun
 
şimdi yemek yemiştim yine acıktım...bu ne güzel bir tariftir.hemen filiz e okutuyorum.
 
afiyet olsun..ben de yazarken açıktım tekrardan..
başka tarifler de yazacağım ama bekliyorum başka tarifler de olsun
 
basit ve sallama ama güzel napim :) bu akşam denedim... yağsız kıyma çok az sıvı yağ ile rengi değişene kadar kavrulu az 2 adet küçük boy domates içine ufak boyutlarda doğranır... çok fazla acı olmayacak ancak hissedilecek şekilde pul biber eklenir... domatesin sağladığı kırmızı suyu çekilip bitmeye yakınken (dikkat tamamen bitmeden) ''taze'' tam olarak çekilmemiş kekik serpilir(az miktarda etin tadını bastırmayacak) hiç karıştırlmadan üzerine kapak kapanır ve 30 sn sonra ocaktan alınır... afiyet oldu bu akşam bana :)
 
Geri
Üst Alt