Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

FIA Renault'ya Soruşturma Başlattı

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
30082009230840-alonso_sing08.jpg


Alonso'nun 2008 Singapur Zaferi incelemeye alındı

Spa-Francorchamps'da yapılan ve sıradışı bir yarışa sahne olan Belçika GP'sinden hemen sonra Formula 1'in gündemine bomba gibi düşen bir gelişme sonucu FIA'nın, Renault F1 Takımı hakkında bir soruşturma başlattığı açıklandı.

Bir FIA sözcüsü konuya ilişkin hiçbir ayrıntıya girmeksizin yaptığı kısa açıklamada soruşturmanın başlatıldığını doğruladı ve "iddia edilen olaylar daha önceki bir FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası etkinliğinde meydana gelmiştir" dedi. Formula 1 çevrelerinde FIA'nın soruşturma için dışarıdan bağımsız bir kuruluşu görevlendirdiğine ilişkin yorumlar yapılıyor.

30082009230840-piquet_sing08_1.jpg


Piquet'nin kazasının takımın talimatıyla kasıtlı olduğu iddia ediliyor

Gelişmelere Brezilya'nın önde gelen televizyon kuruluşu Globo TV'nin bir haberi neden oldu. Globo TV haberinde, Renault'dan uzaklaştırılan Nelson Piquet Jr'ın, geçen yıl yapılan ve Fernando Alonso'nun zaferiyle sonuçlanan Formula 1'in "ilk gece yarışı" olan Singapur GP'si sırasında takımı tarafından verilen bir talimat sonucu kaza yaptığını ve bu kazadan hemen önce Alonso'nun pit molası alarak Güvenlik Otomobili seansı sırasında yarışı önde ***üren otomobillerin hemen hepsinin pit molası almasıyla liderliği ele geçirdiğini ve 2008 sezonundaki ilk yarışını böylece kazandığını bildiriyor. Haberde ayrıca olayla ilgili şüphelerin yarış sonrası da bulunduğu, ancak herhangi bir kanıt olmaması nedeniyle bir girişimin yapılmadığı kaydediliyor. Globo TV haberinde olayı destekleyici kanıtların ellerinde olduğunu ve talep üzerine FIA'ya iletebileceklerini de belirtiyor.

Piquet'nin Renault'dan uzaklaştırılması ve yerine Romain Grosjean'ın getirilmesinden kısa bir süre sonra bu gelişmenin ortaya çıkması dikkat çekti.

PadokF1
 
hiç bi zaman kanıtlayamayacaklar ama..
 
ilerleyen zamanlarda görücez onu
 
haberde de geçiyo zaten..
bi dayanak yok..yarışı izlemedim ama işin için kaza da var yani riskli bi olay..
her şeyi kazaya bağlayabilirler..pilot konuştu dikkati dağıldı bile kabul edilir..
 
Yarışın dvdsi var az önce izledim tekrar kasıtlı olması imkansız..
 
can ve mal tehlikeye atılıyo bi kazada amaç bi sıra arkaya atmak olsa onlarca kılıftan birisini uydururlardı rahatlıkla zaten..
 
Geri
Üst Alt