Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Fernando Alonso'ya Öncelik Verilmesi Söz Konusu Değil..

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, pilotlardan biri şampiyonluk yarışından kopmadıkça, Felipe Massa'ya karşı Fernando Alonso'ya öncelik verilmesinin sözkonusu olmadığını ifade etti.

Renault'da bir numaralı pilot statüsünde olan Alonso, McLaren'ın kendisine, Lewis Hamilton'la eşit statü verdiği dönemde takımda ciddi sıkıntılar yaşamıştı.

Ferrari de aynı politikayı Massa ve Kimi Raikkonen arasında uygulamıştı. Domenicali, Alonso'nun takıma gelişiyle bu durumun değişmeyeceğini söyledi.

Takımın, iddialı iki pilotla nasıl başa çıkacağı sorulan Domenicali, "Son iki yıldır Felipe ve Kimi'yi kontrol ettiğimiz gibi. Bu, bizim idare tarzımız. Takıma gelen pilotların da bu kurallara riayet etmesi gerek" cevabını verdi.

Bununla birlikte Raikkonen'in 2007'deki şampiyonluk mücadelesinde Massa'nın takım arkadaşına destek verdiğini, bir sonraki sene de Fin pilotun Massa'ya yardımcı olduğunu belirten Domenicali, "Önümüzdeki yıllarda gerekires aynı durum olur. Çünkü bu takım ruhudur, takımımızın çalışma şekli böyledir" dedi.

McLaren ile Alonso'nun yaşadığı gerilimin Ferrari'de tekrarlanmayacağını belirten Domenicali, İspanyol pilotun İngiliz takımıyla yaşıdığı sıkıntılar hakkında konuşmak istemediğini söyledi.

Bu arada Massa'nın, Alonso'nun takıma gelişinden oldukça mutlu olduğunu kaydeden Domenicali, "Massa ile görüştüm. Şu an tümüyle iyileşme sürecine odaklanmış durumda. Tekrar geri gelmeyi sabırsızlıkla bekliyor, önceliğu bu" dedi.

Alonso'nun takıma daha büyük katkı sağlayacağından dolayı Raikkonen'in yerine geleceği iddiaları hakkında yorum yapmayı reddeden Domenicali, "Onun hakkında bu şekilde konuşmak istemiyorum. Benden, Kimi hakkında olumsuz hiçbir şey duymayacaksınız, asla. Kimi büyük bir kabiliyet ve büyük bir şampiyon. Ferrari tarihinde yeri olan bir pilot, bunu unutmayın" şeklinde konuştu.

Domenicali ayrıca, "Dünya şampiyonu oldu. Bizimle birlikteyken hedeflerinden biri buydu. Kimi, takımımızın bir parçası ancak gelecek için karar vermek zorundasınız. Birçok şeyi hesabı katmak zorundasınız, yoksa Kimi harika bir pilot" dedi.

Alonso'nun Ferrari garajına farklı bir dinamizm getireceğini söyleyen Domenicali, "Tüm pilotlar farklı özelliklere sahip. Fernando daha çok Latin, çünkü o bir Latin. Bundan şüphe yok. Kimi ise Fin, doğal olarak farklı" dedi.

TurkiyeF1.com
 
Geri
Üst Alt