Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Esp Işığı

Oktaygokgol

Kayıtlı Üye
Katılım
14 Şub 2019
Mesajlar
5
Yaş
32
2011 1.2 TSİ Leon ESP ışığı araç el freninde motor açık beklediğimde yanıyor , yolda giderken vitesi boşa attığımda yine yanıyor.Araç gaz yemiyor sanki turbo devre dışı kalmış gibi MOTORU kapatıp tekrar çalıştırınca düzeliyor ama fazla sürmüyor tekrar yanması. 3-4 ESP hatası verdikten Sonra MOTOR ARIZAYI yakıyor motoru kapatıp çalıştırınca gitmiyor motor arızası kalıyor esp gidiyor.
 
Son düzenleme:
Benim aracımda benzer bir durum olmuştu, abs sensörüne çamur kaçmış, 80km hızı geçince her türlü arıza lambasını yakıyordu araç sırayla. Sensör temizlendi normale döndü.
Bilgisayara bağlanıp sorunun kaynağına ulaşılabilir.
 
Bilgisayarda Kontrol ünite arızası diyor.Beyin sökülüp bakılması gerekiyor denildi.
 
Sorun akü kaynaklı da olabilir. Araçlarda akü azaldığında garaip garip arıza ışıklarını yakıyor. Değerini bir ölçtürün derim.
 
Akü üstünde yeşil ışık yanıyor, bu normal olduğunu göstermiyormuydu.Işık yanınca gaz yemiyor sanki turbo yokmuş gibi oluyor.
 
korumaya alıyordur araç kendini, ondan gaz yemiyordur.
akünün üzerinde renklerin anlamını anlatan göstergeler olur. benim araçta siyah = sağlam, beyaz = değişim.

bilgisayara nerede bağlandı? yetkili servis değilse ellerindeki cihaz detaylı veri vermiyor olabilir, gitmediyseniz yetkili servise gidip bir gösterin aracı, derdini daha detaylı söylerler, duruma göre sıkıntıyı öğrendikten sonra dışarıda yaptırabilirsiniz.
 
Sorun çözüldü arkadaşlar teşekkür ederim. Tüm sensörler temizlendi .Manifort ve Boğaz kelebeğinde yağ çıktı onlarda temizlendi şu anda ışık yanmıyor.
 
Geri
Üst Alt