Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

EPC ve Start&Stop arızası

Lethero

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Eki 2017
Mesajlar
202
Yaş
38
Aracim 2017 model 1.0 ecotsi ibiza. Bu sabah ise gitmek icin araci calistirdigimda gostergede epc ve motor sari ikaz isiklarinin yandigini farkettim. Ayrica ekranda start stop devre disi diye uyari cikti (yanlis hatirlamiyorsam). Calistirdigimda asiri sarsintili calisti 100 m gittim saga cektim. Nedir ne degildir diye kaputu actim gozle gorulur bir problem olmayinca seat yol yardimi aradim cekici geldi arac cekiciye kendi gucuyle bile cikamadi. Yetkili serviste ilk inceleme sonucu gaz kelebegi arizasi oldugu ve garanti kapsaminda degisecegi soylendi. Neden ariza yapmis oldugunu ise soylemediler.

Bu ariza basit ve normal olabilecek bir ariza midir? Sebebi nedir?
Ilerde tekrar etmesi ya da farkli arizalara sebep olma olasigi nedir?

Arac su an serviste parca bekleniyor yarina yapilir dendi ama pek emin degilim acikcasi. Gelismeleri buraya yazacagim.
 
Bir sürü mekanik ve dijital parçadan oluşan bir ürün kullanıyorsunuz. bozulma imkanı olan çok fazla bileşen var ortada.

Gaz kelebeği arızası varsa başka bir arızaya sebep vermez, sadece araç yeterli miktarda gaz veremez.
Fabrika çıkıştan, parçanın üretiminden, kullanıma kaynaklı maruz kaldığı ortamlardan, birçok sebepten kaynaklı olabilir. Sonuçta aracınız garanti kapsamında, gerekli kontrolleri yapıp teslim edilecek o yüzden çok merak edeceğiniz bir durum yok gibi şu an için.
 
Cevap icin tesekkurler, forumlarda bu ariza ile ilgili yazilanlari okudugumda araci yerinden kaldiramayacak kadar etkileyen bir durum olmadigi yazilmis ama benim araci cekiciye bile yuklerken gaz yemedigini gorunce motorda sikinti cikmis olabilecegini dusundum acikcasi.
 
Geri
Üst Alt