Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

En çevreci Bentley Türkiye'de!

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
2794_20090904152559875_Continental_Supersports_7.jpg


621 beygir gücündeki, 0-100 km/s hızlanmasını 3.9 saniyede gerçekleştiren ve 329 km/s’lik azami hıza sahip, gelmiş geçmiş en hızlı ve en güçlü Bentley, Continental Supersports 435 bin €’dan başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu. Continental Supersports ister benzinle ister E85 bio-yakıtla veya ikisinin karışımıyla çalışabiliyor.

2794_20090904152600859_Continental_Supersports_17.jpg


Bentley, model gamını şimdiye kadar gelmiş geçmiş en hızlı ve güçlü modeli olan Supersports* ile genişletiyor.

435 bin €’dan başlayan fiyatlarla Türkiye’de de satışa sunulan bu süper spor araç hakkında Bentley Genel Müdürü Gino Bottaro şunları söyledi: “Supersports, süper otomobil karakterinin altını çizmek amacıyla etkileyici şekilde tasarlanan gelmiş geçmiş en olağanüstü Bentley. Bu otomobilin üretimi sınırlı tutuluyor. Avrupa ülkeleri için yıl sonuna kadar üretilecek 4 Supersports otomobilden biri Türkiye için üretilecek. Böylesine özel bir otomobile ilgi büyük olduğu için biz de bu araç için ön siparişimizi aldık ve üretim sürecini başlattık.”

Süper otomobil performansı ve yüksek düzeyde yoğunlaşmış bir sürüş deneyimi temin eden Supersports sadece gelmiş geçmiş en hızlı ve güçlü Bentley olmakla kalmıyor aynı zamanda Bentley’in ilk FlexFuel otomobili olarak markanın çevreye bağlılığını bir kez daha teyit ediyor.

Continental Supersports hem benzinle hem de bio-yakıt ile çalışabilen ilk Bentley olup, lüks sektörde FlexFuel (esnek yakıt) teknolojisinin kullanımına öncülük ediyor. Bu, şirketin 2012 yılına kadar yenilenebilir yakıtlarla uyumlu, tam bir model serisini tamamlama taahhüdünün birinci aşamasını temsil ediyor.

Continental Supersports, mühendisler ve tasarımcılardan oluşan küçük bir grubun tutkusu ve heyecanıyla, 24 aylık bir süre zarfında geliştirilen, büyük ölçüde deneysel bir çalışma. 621 HP gücü ve vites değiştirme sürelerini yarıya indiren yeni “Quickshift” şanzımanıyla Supersports, Bentley için yeni performans referansları oluşturuyor. Continental GT’ye göre 110 kg daha hafif olan Supersports, 0-100 km/s hıza 3.9 saniyede ulaşıyor. Azami hızı ise 329 km/s’tir.

Continental Supersports ister benzinle ister E85 bio-yakıtla veya ikisinin karışımıyla çalışabiliyor. E85 bio-yakıt “çıkıştan son kullanıma temiz teknoloji” (çıkıştan son kullanıma temiz teknoloji (Well-to-wheel) sadece egzoz emisyonlarının değil, aynı zamanda bir yakıtın atmosfere verdiği net CO2 miktarının ölçümüdür) ilkesiyle CO2 emisyonlarında yüzde 70 oranında bir azalma sağlayabiliyor.

Şirketin 90 yıllık tarihindeki en hızlı ve güçlü Bentley
o 6-litrelik W12 ikiz turboşarjlı motor, 6000 devir/dk’da 621 HP güç çıkışı ve 1700 - 5600 d/dk’da 800 Nm tork üretiyor.
o 0-100 km/s’e 3.9 saniyede ulaşıyor.
o Azami hızı 329 km/s

Continental Supersports, lüks segmentte bio-yakıt kullanımına öncülük ederek Bentley’in çevreye karşı bağlılığını yeniden teyit ediyor:
o Benzinle, E85 bio-yakıtla veya her ikisinin kombinasyonuyla çalışabiliyor.
o Benzin ile E85 bio-yakıtın orantısı ne olursa olsun güç ve tork sabit kalıyor.
o Yakıt Kalite Sensörü yakıtın gerçek zamanlı olarak karışım oranını tespit ediyor ve motor kontrol birimine (ECU) gönderdiği sinyalle doğru motor planlamasını başlatıyor. Böylelikle, tüm performans parametreleri dengesini ve istikrarını koruyor.
o C02 emisyonlarını yüzde 70’e kadar azaltır (çıkıştan son kullanıma kadar temiz teknoloji); bu, sadece egzoz emisyonlarıyla değil, yakıtın atmosfere net katkısıyla ilgili bir ölçüdür.

2794_20090904152600406_Continental_Supersports_8.jpg


Continental Supersports, oldukça yoğunlaşmış bir sürüş deneyimi yaşatan olağanüstü bir Bentley’dir:
o Vites değiştirme sürelerini yüzde 50 kısaltan ve çift vites küçültmeleri mümkün kılan ‘Quickshift’ sistemiyle revize edilen ZF 6HP26 şanzıman.
Dört tekerlekten çekiş sisteminde uygulanan yeni, 40/60 arka ağırlıklı tork dağıtımı, virajlardan hızla çıkarken dışa doğru çekmeyi azaltır ve aracın hızını düşürerek sürüş kontrolünü sağlar.
o Öndeki alüminyum kolları, daha sert yataklarıyla birlikte yeniden ayarlanan aktif dengeleyici ile geliştirilmiş ön süspansiyon ve daha keskin bir içe çevirme için Servotronic direksiyon
o Gövde kontrolünün artırılması için gözden geçirilerek düzeltilmiş Sürekli Sönümleme Kontrolü (Continuous Damping Control /CDC)
o Son derece hafif, 20 inç, 10 kollu alaşım jantlar araç başına 10 kg (22lb) ağırlık tasarrufu yaparak yaylanmaz ve dönen kütleyi azaltır, fren soğutmasını artırır. Arka tekerleklerdeki 25 mm artırılan çıkıntı, kavramayı ve dengeyi iyileştirir.
o 275/35 ZR20 Pirelli Ultra Yüksek Performanslı lastikler
o Geliştirilmiş ESP sistemi güçlü W12 motorun ve geliştirilmiş şasinin potansiyelini eksiksiz bir şekilde kullanır.
o Standart olarak araca takılan karbon seramik frenler seri üretilen bir otomobile takılan en büyük ve güçlü frenler olup, 20 kg’lik ağırlık tasarrufu sağlar.
o Continental GT Speed ile karşılaştırıldığında ağırlıktan 110kg tasarruf yapılmıştır.

Continental Supersports, simgesel nitelikli GT’nin görünümünü, süper otomobil karakterini yansıtan farklı bir tarzla birleştirir:
o Biçim, işlevi takip eder: Tipik merkezî hava menfezi ve dikey ızgaralar turboşarjın ara soğutucularını daha fazla miktarda hava ile (+ yüzde 10) beslerken, motor kapağındaki menfezler ise motor girintisinden sıcak havayı çeker.
o İncelikli bir şekilde kıvrımlandırılmış arka tekerlek boşluk kemerleri ve yeni şekillendirilen yan panellerle birlikte geliştirilen şasi, artırılan arka ize uyum sağlar ve güçlü bir duruş temin eder.
o Akıllıca uygulanmış dikey ayırıcı ile birlikte arka saçak ve daha geniş, ikiz, oval egzoz boruları
o 2 yeni sedefli ve 2 yeni mat boya rengi
o Eşsiz, sürücü odaklı, son derece hafif spor koltuklu iki kişilik kabin, ağırlıktan 45 kg tasarruf etmektedir.
o Alcantara®, karbon fiber ve ‘Yumuşak Dokulu’ deri, Tek Tonlu ve Çift Tonlu kombinasyonlarıyla Bentley ustalığının çok farklı bir yorumunu sergiliyor.

*‘Supersports’ adı, 1925 yılında sunulan ve 3 litrelik Speed’in geliştirilmiş bir modeli olan orijinal iki kişilik ve 3 litre hacmindeki Supersports modelinden esinlenmiştir. Son derece hafif, 85 HP gücündeki Supersports, aynı zamanda Le Mans yarışlarında kullanılan teknolojiye sahip olmasıyla da ünlüdür.

Arabam.com
 
ruhumun en sakın hale sokan renk kırmızı ve tonları bu arabanın ıcıne hastayım tam narcıcegı gıbı cok guzel .... ozellıklede dısının beyaz olması ayrı guzel bırde cevrecı motoruda hedıye gıbı bırsey olmus ... bu arada resımdekı gıbı mı olucak araba sagsan dıreksıyon:s?
 
nası değerlerdir bunlar yahu. !!

ruhumun en sakın hale sokan renk kırmızı ve tonları bu arabanın ıcıne hastayım tam narcıcegı gıbı cok guzel .... ozellıklede dısının beyaz olması ayrı guzel bırde cevrecı motoruda hedıye gıbı bırsey olmus ... bu arada resımdekı gıbı mı olucak araba sagsan dıreksıyon:s?

almayı düşünüyosan soldan buluruz sana..
İngiltere için falandır o fotodaki..
 
çok asil bir araba ama buna coupe değilde 4 kapılı daha güzel giderdi. Tıpkı passat cc mercedes cls serisindeki gibi coupe tarzı
 
bırtane satılık var yenıkoyde 4 kapılı versıyonu cok guzel duruyor:eek:
 
ne gibi bi vurgun Ömer'im nedir kafandaki..
 
Geri
Üst Alt