Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

ELAZIĞ ÜNİVERSİTESİ nin BULUŞU , PARK ASİST SİSTEMİ

Torrado

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
955
ELAZIĞ Fırat Ün. Müh.Fak. Makine Müh, bl. öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Haşim Pıhtılı, araçların ana tekerleğine monte edilmiş bir sistemle kısa sürede ve düzgün park edebileceği bir sistem geliştirdi. Pıhtılı, "Gidiş yönüne dik hareket ederek park eden aracın tasarımı" ismini verdiği sistem için Türk Patent Enstitüsü'nden patent aldı. Araç park edilecek alana getirildikten sonra, sürücü tarafından otomatik park sistemi butonuna basılıyor. Butona basılması ile aracın ana tekerleğine ek olarak monte edilmiş ve doksan derece hareket edebilen küçük çaptaki yeni tekerler devreye giriyor. Bu şekilde, araç yan olarak park edilecek yere taşınıp, otomatik park sistemi butonuna basıldığında araç tekrar yere indirilerek eski haline getiriliyor.

http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=2&vid=2370&bid=1&hid=13180955
 
Japonlar park sıkıntısı yaşadıklarından çek yat tarzı otoparklarında bu olayı bulmuşlardı zaten..ama sonrasında ray kullanmaya başladılar park etmek için..

---------- Post added at 01:14 ---------- Previous post was at 01:13 ----------

buldum videosunu..

http://www.youtube.com/watch?v=UZ73nDTrIJc&feature=related
 
Elin Alman'ı Volkswagen'i park asistanı diye bir zımbırtıyla bu işi 3 kablo 2 sensör 1 düğme ile yapıyor,biz yarım araba maliyeti olacak bir sistemi icad(!) etmekle övünüyoruz.Geçin 5 para etmez daha çok çalışmalıyız..
 
Ömer Yiğit'cim elin Alman arabalarına bu kadar tapacagına(imzandan bahsediiyorum) bence bizim Türklerin yaptıgı "ufak" buluşları destekle, hatta daha çok çalış daha iyisini yap, Almanlar'dan da daha iyisi yaparız inşallah birgün.
 
kaldı ki biz bişi bulsak ekmeğini bize yedirmezler.. ;)
 
Ömer Yiğit'cim elin Alman arabalarına bu kadar tapacagına(imzandan bahsediiyorum) bence bizim Türklerin yaptıgı "ufak" buluşları destekle, hatta daha çok çalış daha iyisini yap, Almanlar'dan da daha iyisi yaparız inşallah birgün.
Türkiye'mizin kendine ait ürettiği 1 otomobil markası bile yokken Alman'ların ürettiği 6-7 marka belki dahada fazlası var.ve bugün dünyadaki en kaliteli araçları üretiyorlar.Ürettikleri markaların hepsi birbirinden güzel Alman otomobili olupta kötü diyebileceğimiz bir marka yok.Örnek : Mercedes , BMW , Audi , Volkswagen , Opel

Bugün Çin'lileri beğenmiyoruz.Araç yapmayı beceremiyorlar hiç bir yerinde kalite diye birşey yok diye.Ama ne olursa olsun adamlar araba yaptık diyebiliyorlar.Biz onuda diyemiyoruz.Biz daha Çin'lileri yakalayamamışken Alman'ları yakalamamız imkansız gözüyle bakıyorum.
 
Geri
Üst Alt