Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ecclestone: "Bilet Fiyatları Düşecek"

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
06092009000443-bernie_3.jpg

Masrafların azaltılmasının etkisi bilet fiyatlarına yansıyacak

Formula 1'in Patronu Bernie Ecclestone, takımların ve FIA'nın sporda masrafları azaltma çabalarının sonucunda taraftarların ve izleyicilerin karlı çıkacaklarını ve bilet fiyatlarının düşeceğini söyledi.

Bilet fiyatlarındaki anormal artışların en önemli nedeninin, takımların aşırı maddi talepleri ve Formula 1'in ticari gelirlerinden sürekli daha fazla pay istemeleri sonucu meydana geldiğini kaydeden Ecclestone, alınan ortak kararlar sonucu masrafların azaltılmasıyla bunun izleyicilere de yansıyacağını ve bilet fiyatlarının düşeceğini belirtti.

Ecclestone İngiliz F1 Racing dergisine verdiği demeçte, "Bugün karşılaştığımız en büyük sorun, takımların işletme maliyetlerinin çılgın seviyelerde olmasıdır. Ama şimdi hepsi aklıselimlerini kullanarak, ortak bir noktada birleştiler ve masrafların ciddi olarak azaltılması yönünde hızla çalışacaklar. Formula 1'in operasyon masraflarında önümüzdeki süreçte dramatik bir düşüş yaşanacak ve bu gerçekleştiğinde, gerek yarış promotörleri ve organizatörlerinden daha az maddi katkı isteyeceğimiz gibi, bilet fiyatlarında da çok ciddi düşüşler gözlencektir. Aslında bunun en kısa sürede gerçekleşmesini arzu ediyoruz" dedi.

Ecclestone açıklamasında FOTA'dan pilotların taraftarlar ve izleyicilerle daha fazla entegre olmaları yolunda çalışmalarını ve bazı kolaylıkların sağlanmasını da istediğini belirtti. Bu konuda Michael Schumacher'i örnek gösteren Ecclestone, "En inanılmaz olayı Michael Schumacher'in Ferrari'de yarıştığı dönemde yaşadık. Michael'ın bir televizyon kuruluşu ile kontratı vardı ve bu kontrat gereği başka hiçbir kuruluşa röportaj vermiyordu. Bu sorunu kökünden çözmemiz şart. Taraftar ve izleyiciler sevilen isimleri karşılarında ve ekranlarında görmeyi arzu ediyorlar" dedi.

PadokF1
 
Geri
Üst Alt