Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Bir Amerikan firması, dünyanın en büyük güneş enerjisi santralini Çin'de kuracak.

Güneş paneli üreticisi şirket, bugün Çinli yetkililerle imzalanan anlaşma uyarınca, Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan'ın Ordos bölgesinde 2 gigawattlık elektrik üretme kapasitesine sahip santral inşa edecek.

Yaklaşık 10 yılda tamamlanacak projenin mali boyutu açıklanmadı.

Şirket yöneticisi, projenin, iklim değişikliğinin yol açtığı sonuçların bertaraf edilmesine katkıda bulunmak bakımından önem taşıdığını ve güneş enerjisinin dünya ölçeğinde kullanılması yolunda anlamlı bir adım olduğunu belirtti.

Çin, 2010 yılına kadar enerji ihtiyacının yüzde 10'unu yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı hedefliyor. Bu oran, 2020'ye kadar yüzde 15'e yükseltilecek. Halen güneş enerjisinden 90 megawatt elektrik üreten Çin, 2011'de bunu 2 gigawatta, 2020'ye kadar da 10-20 gigawatta yükseltmeyi tasarlıyor.

ntvmsnbc
 
nasıl olsa 50 sene gerıden gelıyoruz bu 10 sene sonra olucagına gore 10+50+2009=2069 cıvarı olmadı 80lerde gelır belkıde
 
Helal olsun adamlara, kendi enerjilerinide üretmeye başladılar. 10 seneye kalmadan çin dünyayı yerinden oynatıcak
 
bir cem yılmaz esprisi üzerinede; dünyanın ilk güneş enerjisiyle çalışan popçusuda kenan dogulu :D:D
 
biz baraja talim beyler :) olmadı her eve bi inci akü :)
 
Geri
Üst Alt