Atecateam
Kayıtlı Üye
Tarih 12 Haziran 1919
Saat 06:23 sularında Mustafa Kemal paşa kahvaltısını yapmış yaveri Salih Bozok’la beraber
Masada kısa bi sessizlikten sonra
Ulu Önder yaverine dönerek ‘kağıt kalem al ve gel çocuk ‘ der
Salih Bozok büyük bir heyecanla kağıdı kalemi kapar ulu önderin karşında ‘ emrediniz efendim’
ulu Önder sırasıyla saymaya başlar ‘yaz çocuk’
Tekke ve zaviyeler kapatılacaktır
Fes çıkacak şapka takılacaktır
Mekru destek verilen kurum kuruluşlar kapatılacaktır
Latin alfabesi kabul görecektir
Kılık kıyafet yeniden mutasala edilecektir
Milli servetler kurulacaktır
Devletin bekası ve yönetimi Cumhuriyet olacaktır
Salih Bozok bi an duraksayarak atanın yüzüne bakar
Mustafa Kemal paşa Salih Bozok’un bakışlarından anlar ve o sormadan cevaplar ‘Aziz milleti Gine Aziz milletin kendisi yönetecektir.’
24 Ekim 1923 akşamı Ankara da ayaklanmaların din elden gidiyor laflarının ardından ulu Önder 28 ekim günü ilan edilmesi planlanan cumhuriyeti Gine 28 ekim akşamı dostları erkanları ve ordu gelenleri ile beraber konuşurken ‘efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz ‘ demiştir
29 ekim saat:07:10 kuranı Kerim hatim edilmiş öğle namazı kılındıktan sonra kurban kesilerek Meclis acilmiş ve cumhuriyet ilan edilmiştir
Ulu Önder sahil Bozok’a dönerek ‘hepsi tamam mi Salih ‘ Salih Bozok tereddütsüz bir ses tonuyla ‘tek tek hepsi gerçekleştirilmiştir efendim ‘
KUTLU OLSUN!

Saat 06:23 sularında Mustafa Kemal paşa kahvaltısını yapmış yaveri Salih Bozok’la beraber
Masada kısa bi sessizlikten sonra
Ulu Önder yaverine dönerek ‘kağıt kalem al ve gel çocuk ‘ der
Salih Bozok büyük bir heyecanla kağıdı kalemi kapar ulu önderin karşında ‘ emrediniz efendim’
ulu Önder sırasıyla saymaya başlar ‘yaz çocuk’
Tekke ve zaviyeler kapatılacaktır
Fes çıkacak şapka takılacaktır
Mekru destek verilen kurum kuruluşlar kapatılacaktır
Latin alfabesi kabul görecektir
Kılık kıyafet yeniden mutasala edilecektir
Milli servetler kurulacaktır
Devletin bekası ve yönetimi Cumhuriyet olacaktır
Salih Bozok bi an duraksayarak atanın yüzüne bakar
Mustafa Kemal paşa Salih Bozok’un bakışlarından anlar ve o sormadan cevaplar ‘Aziz milleti Gine Aziz milletin kendisi yönetecektir.’
24 Ekim 1923 akşamı Ankara da ayaklanmaların din elden gidiyor laflarının ardından ulu Önder 28 ekim günü ilan edilmesi planlanan cumhuriyeti Gine 28 ekim akşamı dostları erkanları ve ordu gelenleri ile beraber konuşurken ‘efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz ‘ demiştir
29 ekim saat:07:10 kuranı Kerim hatim edilmiş öğle namazı kılındıktan sonra kurban kesilerek Meclis acilmiş ve cumhuriyet ilan edilmiştir
Ulu Önder sahil Bozok’a dönerek ‘hepsi tamam mi Salih ‘ Salih Bozok tereddütsüz bir ses tonuyla ‘tek tek hepsi gerçekleştirilmiştir efendim ‘
KUTLU OLSUN!