Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Cam Tavan Sıcakta Kapanmama

eser06

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Tem 2017
Mesajlar
8
Yaş
42
Aracım 2014 Leon ST. Araba birkaç saat güneşte kaldığı zaman videoda olduğu gibi tam kapanmıyor. 10-15 dk sonra falan sanırım soğuyor ve kapanıyor. Garanti devam ettiği için doğuş etimesguta götürdüm, yağladılar yazılımı yenilemişler ama düzelmedi.

20170630_115225.mp4 - Google Drive
20170630_114922.mp4 - Google Drive

Arabayı tekrar bıraktım. Kendilerinin de güneşte bırakıp sorunu görmelerini istedim. Görmüşler durumu kendi videolarını çekmişler. Tavanın parçalarına motoruna bakmışlar. Herhangi bi aşınma yıpranma yada arıza görememişler. Sık görülen bir durum değilmiş. Daha önce bir passat ve audide olmuş benzer durum. O araçlar için Almanyadan araca özel yazılım gelmiş. Bunlar da benim araba için almanyaya msj yazmış ve videoları göndermiş. 1 hafta içinde cevap gelir dediler. Cam tavanı uzun olan arabalarda oluyomuş bu. Servis Danışmanı bi şekilde çözülecek dedi ama bakalım. Servis daha çok sensör arızası yada yazılım üzerinde duruyordu. Sensörü değiştirip denemişler ondan değilmiş. Şimdi yazılım diye düşünüyorlar. Bir de öyle açık kaldığında kapatabilmem için bi yöntem söylediler. Onu da paylaşayım. Kapanmama durumunda kumandadan kilitleme tuşuna 2 kısa 1 uzun bastığımda kapanıyor. Bu yöntemin geçici bir çözüm olduğunu da ısrarla tekrarladılar. Bakalım peşini bırakmıycam. Garanti bitmeden bu sorunu çözmek istiyorum.
 
Aynı konuyla ilgili 2 kere gittim. İlkinde sağlama bakım yaptılar tavana. Onunla ilgili bi evrakım yok. 2. gidişim ile ilgili dosyam halen açık. Cuma 1 hafta olacak haber bekliyorum. 3 kere sorun değil. Garantim 2018 kasımda bitiyor. O zamana kadar daha çok giderim :) Zaten sürekli bir durum öğle sıcağında bu aylarda 2 saat beklesin oluyor. Zaten servis de tespit etti aynı durumu.
Ama değiştirmek yerine yazılım ile çözme taraftarıyım. Türkiyede tavanın komple sökülüp yeniden yapılmasını tercih etmem. Umarım yazılım ile çözülür. Normal durumda kapanmayıp kumandaya 3 kere basınca kapandığına göre mekanik bir durum değil bikere. Yada kumandaya basıp da kapatmadın öyle bıraktın. Bi süre sonra kendiliğinden kapanıyor. Mekanik olduğunu düşünmüyorum.
[doublepost=1501506646,1500463945][/doublepost]Güncel. Halen sorun çözülmedi servis ile görüşmelerim sürüyor.
 
Geri
Üst Alt