Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Camın buğulanmasını nasıl engellersiniz...

DOUKAN

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Ağu 2009
Mesajlar
3,409
Yaş
34
4974cd59cfb13a275fa69e0fee70df6f.jpg


Otomobilinizin iç mekanında biriken nem camlara temas ettiğinde yoğunlaşarak buğulanma sorununa sebeb olur. Kışın sürücüleri zaman zaman zor durumda bırakan bu sorundan kolayca kurtulabilmenizin ilk yolu otomobilinizin içersini kuru tutmaktır. İşte bunun için yapabilecekleriniz...


Havalandırma kanalları:


Havalandırma kanalları içersinde biriken yaprak parçaları ve çamur, havalandırma kanallarının tıkanmasına neden olur. Buralarda biriken sular kabloların iç mekana girdiği noktalardan içeriye sızar ve camlarda buğu olarak size geri döner. Bu havalandırma kanallarını arada bir temizlemek buğu sorununun çözümünde biraz olsun katkı sağlar.


Kablo girişleri:


Fabrika çıkışı olarak yalıtkan bir plastikle kaplanan kabloların giriş noktalarından iç mekana su sızabilir. Zaman içersinde yıpranan bu kaplamaların tekrar izole edilmesi size fayda sağlayacaktır.


Kaput contası:


Yıpranan contalardan sızan su iç mekana kolayca geçebilir. Eskiyen ve hasarlı contalar değiştirilmeli.



Kapı fitilleri:


Lastik materyaller belli bir süre sonra özelliklerini kaybederek deforme olur ve görevlerini yerine getiremezler. Bunun sonucunda yağmur suları iç mekana geçebilir. Bu şekilde eskiyen contalar yenileri ile değiştirilmeli.




Tahliye delikleri:


Otomobilinizin kapılarında bulunan tahliye deliklerinin tıkanması sonucu kapı içlerinde su birikmesine neden olur. Bunun iki türlü zararı var; Hem otomobilin içersindeki nemi arttırıyor hem de kapı sacının çürümesine neden oluyor. Tıkanan tahliye deliklerini ince bir çubukla açabilirsiniz.


Aynı deliklerden bagaj bölmesinde stepne havuzunun içersinde de vardır. Lastik bir conta ile kapalı olan bu delikleri zaman zaan açarak biriken suyu boşaltmanızda fayda var.


Koltuklar:


Açık olan camdan giren sular koltuk ve halıları ıslatabilir. Gene otomobilin içersindeki nemin arttıracak olan bu durumdan basit bir saç kurutucusu ile kurtulabilirsiniz. Koltuk ve halıları kurutmanız ile otomobilinizin içersinde buğulanmaya sebeb olabilecek nem miktarı azalacaktır.


Granüllü nem alıcılar:


Piyasada satılan nem toplayıcılar iç mekanda kalan ve sizin kurutamayacağınız nemi toplayarak camlarınızın buğulanmasını engeller.


Diğer basit çözümler:


Evinizde bulunan bir kaç basit malzeme ile otomobilinizin içersinde bulunan nemden kurtulabilirsiniz. Bunlardan en basit olanı halıların altına gazete kağıtları sererek nemden kurtulabilirsiniz.


Bir diğer çözüm ise çocuk bezi. İçersinde bulunan ve nemi üzerinde toplayan granüller sayesinde çocuk bezleri iyi birer nem toplayıcı olarak iş görebilirler.


Ayrıca otomobilinizin içersine koyacağınız ince çekilmiş kahve nem nedeni ile oluşabilecek kötü kokuyu önleyecektir.
 
Bugu genellikle araç içerisinde fazla insan olduğunda daha çok oluyor ve bazen özellikle araç soğukken çözmesi zor oluyor camlar için buğu çözücü spreyler var ama hiç kullanmadım...
 
elma sürün beyler camlara,, kırmızı elma leke yapar ama beyaz elma buguyu çözer.. bi deneyin bakalım :D
 
halı paspaslar kışın çok güzel buhu yapıyo nem tuttukları için..
buhu olmaması için aracın içersine giren havayı kapatmamak, kaloriferin derecesiyle fazla oynamadan sabit derecede tutmak, kontağı çevirir çevirmez havalandırmayı camlara vermemek, hava üfleyen yerlerin temiz olmasına özen göstermek, buhu kontrol edilemiyosa klimayı açıp nemi daha çabuk yok etmek ve klimayı sonradan erkenden kapatmamak yoksa hızlı buhulanma yapıyo, araçta çok kişi varsa ya sadece sürücü ya da sağ tarafın camını hava nasıl olursa olsun 1 parmak kadar açmak kullanışlı yöntemler bana göre..tabii bi de eğer çok ıslanılmışsa yağmurda ıslak montları en azından bagaja koyup kabini daha fazla nemlendirmemek..
 
benden size kamyoncu taktiği :D. camda buğulanmanın başlıca sebeplerinden birisi camın iç ve dış yüzeyindeki ısı farklılıkları. ben genelde motor soğukken kaolriferi çalıştırma yanlısı olmadığım için bu durumda şöför tarafından camı açıyorum 2 3 cm kadar. iç dış ısı farkı olmayınca buğulanma da olmuyor.
 
Geri
Üst Alt