coccinea
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar bende uzun süredir hangi lastiği alsam diye araştırma içindeyim. Aracım inanılmaz sert gidişli ki lastikleri gözden geçirince hiç bir lastiğin çift olarak değişmediğini gördük. mesela arka lastiklerimin ikisi de michelin energy ama desenleri farklı ayrıca birinin üretim tarihi 2003, diğeri 2006 ! 🙄 ön lastiklerim lassa impetus revo ama onlarında tarihleri arasında 1-2 yıl fark var ayrıca sol önden kapana girmiş, kaynak fln yaptırmış eski sahibi. lassaların diş derinliği bitmek üzere, michelin ise 2003 model olan resmen soyulmuş.
Bu vaziyette nasıl gittiğimize gelince yolda puhaha hergün e-5 üzerinde max 70-80km hız ile gidiyorum eh işte idare ediyor. kış lastiğine bütçemm de uymayınca, optimum bir lastik almaya karar verdim.
İncelediklerim;
Michelin Energy (daha önce kullandım, sessiz yumuşak ama 20.000km de soyulmalar görmüştüm)
Bridgestone Turanza ER300 (toyotamızda 2. takımı eskittik taş gibi lastik çok memnunuz ama ne yazıkki cordoba bir avensis gibi sessiz değil)
Conti PremiumCont 3. (çabuk sertleştiği belirtiliyor)
ve bir de Bridgestone Ecopia EP100A
ecopia mantık olarak michelin energy tarzında, bridgestone olduğu için sadece sağlamlığına güvenim daha fazla. olur olmadık yanaktan yarılmaz, sırtları soyulmaz.
bu lastiklerin tanesine 170 TL fiyat aldım. 195x60x15 88H olanına. bulduğum en mantıklı fiyat. Siz olsanız ne tercih edersiniz ya da deneyimi olan var mı bu lastikte?
Bu vaziyette nasıl gittiğimize gelince yolda puhaha hergün e-5 üzerinde max 70-80km hız ile gidiyorum eh işte idare ediyor. kış lastiğine bütçemm de uymayınca, optimum bir lastik almaya karar verdim.
İncelediklerim;
Michelin Energy (daha önce kullandım, sessiz yumuşak ama 20.000km de soyulmalar görmüştüm)
Bridgestone Turanza ER300 (toyotamızda 2. takımı eskittik taş gibi lastik çok memnunuz ama ne yazıkki cordoba bir avensis gibi sessiz değil)
Conti PremiumCont 3. (çabuk sertleştiği belirtiliyor)
ve bir de Bridgestone Ecopia EP100A
ecopia mantık olarak michelin energy tarzında, bridgestone olduğu için sadece sağlamlığına güvenim daha fazla. olur olmadık yanaktan yarılmaz, sırtları soyulmaz.
bu lastiklerin tanesine 170 TL fiyat aldım. 195x60x15 88H olanına. bulduğum en mantıklı fiyat. Siz olsanız ne tercih edersiniz ya da deneyimi olan var mı bu lastikte?