Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Briatore iddiaları "çirkin yalanlar' olarak niteledi

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Renault patronu Flavio Briatore, kendisini ve takımı hedef alan iddiaların "çirkin yalanlar" olduğunu belirterek, baba Nelson Piquet aleyhinde, yasal yollara başvurabilecekleri uyarısında bulundu.

Singapur Grand Prix'de Renault'nun kasıtlı olarak kaza yaptırdığı iddialarının ele alınacağı 21 Eylül'deki FIA Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısı öncesinde, konuya ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Kaynaklara göre, sözkonusu oturum öncesinde FIA'ya sunulan kanıtların bir bölümü, FIA Başkanı Max Mosley'in baba Nelson Piquet tarafından, konuya ilişkin bilgilendirilmesinden iki gün sonra, Piquet'nin de federasyona ifade vermesinden iki gün önce, Briatore'nin Nelson Piquet'nin babasına gönderdiği bir mektup oluşturuyor.

Bu mektubun bir kopyasında, Briatore; Piquet'den kasıtlı olarak kaza yapmasının istendiği iddiası sert bir şekilde yalanlanıyor ve eski pilotunun kendisi ve takımına karşı, 2010 sözleşmesi yenilenmediği için şantaj yaptığı ileri sürülüyor.

Briatore mektupta, Bernie Ecclestone ve Renault yetkililerinden konuyu duyduğu "tam bir şok yaşadığını" belirterek, "Renault takımı, beni ve oğlunuzu bu tür bir komplonun içine sokan iddialarınızı kabul edemeyeceğimizi hayal edebilirsiniz" diyor.

Bu iddialar karşısında oldukça öfkeli olduğunu dile getiren Briatore, bunların yasal bir suç haline geldiğini ve gerekli yasal yollara başvurabileceklerini belirtiyor.

Piquet'nin iddialarını kamu oyu önünde açıklaması halinde, mahkemeye gitmi hakkını saklı tuttuğunu vurgulayan Briatore, bu şantajlara son verilmesini istiyor.

TurkiyeF1.com
 
Geri
Üst Alt