Boya ölçüm cihazı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan imk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende boya değerlerini merak ediyorum. Bende arabayı alırken ölçtürmek istedim. Çok kalabalıktı. Cihaz serviste falan diyip ertlediler. Bende kıllandım ertesi gün bi yerde ölçtürdüm boya kalınlığı 280-310 arası çıktı. Bana çok geldi ancak bütün araç aynıydı. Ayrıca seramik kaplama da mevcut.
Aracın rengine göre de boya kalınlığı değişebiliyormuş.
2016 alor mavi leon.
Başka ölçtüren varsa paylaşırsa sevinirim

Araç sıfır km alındı ise aldığınız bayide her aracın dosyasında orijinal hologramlı bir belgesi var.Boya degerleri vs. Ben o belgenin fotokopisini almıştım.Sonrada yetkili serviste boya ölçümü yaptırdım.Degerler 120 ile 140 arasi ortalama.Hiç 200 hele ki 300 değer yok..Bir kontrol ettirin derim..

Bende boya değerlerini merak ediyorum. Bende arabayı alırken ölçtürmek istedim. Çok kalabalıktı. Cihaz serviste falan diyip ertlediler. Bende kıllandım ertesi gün bi yerde ölçtürdüm boya kalınlığı 280-310 arası çıktı. Bana çok geldi ancak bütün araç aynıydı. Ayrıca seramik kaplama da mevcut.
Aracın rengine göre de boya kalınlığı değişebiliyormuş.
2016 alor mavi leon.
Başka ölçtüren varsa paylaşırsa sevinirim
Normal değerler 100-150 arası olur bütün araçlarda böyledir.
Ama mesela bir arkadaşımızın arabası Audi A3 o da komple böyle normal değerlerden fazla kalınlıkta boyalı gelmişti.
Audi ile yazışmalar sonrası aracın fabrikadan, boya hatası olduğundan bir daha komple boyanıp öyle çıktığı söylendi ve ona göre bir belge aldı arkadaşım.
Yoksa 150 nin üstü gibi değerler normal değildir

Araçtan araca markadan markaya değişiyor diye biliyorum ben.. Bizim arabada heryeri 180 çıkıyor mesela

SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Normal değerler 100-150 arası olur bütün araçlarda böyledir.
Ama mesela bir arkadaşımızın arabası Audi A3 o da komple böyle normal değerlerden fazla kalınlıkta boyalı gelmişti.
Audi ile yazışmalar sonrası aracın fabrikadan, boya hatası olduğundan bir daha komple boyanıp öyle çıktığı söylendi ve ona göre bir belge aldı arkadaşım.
Yoksa 150 nin üstü gibi değerler normal değildir
Peki fabrikadan komple yeniden boyanıp çıkması sorun mudur?

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.

Sorun tabiki de. Bana göre sorun yani iade ederdim..

Valla onun hakkında bi bilgim yok ama satarken sorun olabileceği ve değerinin düşmesi söz konusu.. Öyle arabalar var tıra inip binerken çamurluğu sürten kapısı vs sürten.. Olabilecek şeyler fakat ben orada çok sorun çıkartıp o arabayı iade ederdim.. Gerekli bilgiye sahip olan birisine danışsanız daha iyi olur..

Benim her yer aynı çıktığı için sıkıntı çıkarmadım. Bir parça bile farklı değil. Tahminimce bazı araçlarda çift kat boya olabiliyor, hatalı boya yüzünden. Öyle birşey olabilir

39,145Konu
763,892Mesajlar
21,926Kullanıcılar
BlacklockSon üye
Geri
Üst Alt