Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

BMW Sauber'e Hintli yatırımcılar talip

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Hindistan'ta bir grup firmanın, BMW Sauber'in satışıyla yakından ilgilendiği ortaya çıktı. Times of India gazetesine konuşan kaynaklar, Hindistanlı yatırımcıların, Hinwill merkezli takımı satın almak için başvuruda bulunduklarını kaydetti.

Gazete, takımın kurucusu Peter Sauber'in, hisselerin yüzde 80'sine sahip olan BMW'ye 45 milyon avro teklifte bulunduğunu ancak bunun Alman otomobil üreticisi tarafından geri çevrildiğini yazdı.

Haberde, BMW'nin takımı, üç yıllık dönemde yaklaşık 100 milyon avro harcama garantisi veren bir alıcıya, 65 milyona satmaya razı olduğu belirtildi.

Hindistanlı yatırımcıların oluşturduğu konsorsiyumun ise BMW'ye 50 milyon avro tekilfte bulunduğu tahmin ediliyor.

Haberde ayrıca, konsorsiyumun, babası Hindistanlı olan eski Toro Rosso ve Sauber test pilotu Neel Jani'yle de ilgilendikleri ifade edildi.

Jani bu hafta bir Hint kulubüyle anlaşma imzalamış ve amacının motor sporlarının zirvesinde mücadele etmek olduğunu dile getirmişti.

Jani, "Babam Hindistanlı, annem ise İsviçreli. İsviçre'de büyümüş olmama rağmen, babam, Hint köklerimle sürekli bağlantıda olmamı sağladı" diye konuşmuştu.

TurkiyeF1.com
 
Teşekkürler yiğit abi :) Ya yiğit abi sen F1 çokmu seviyorsun ya :D
 
aheuehe..
eskiden çok severdim 2 sene öncesine kadar falan ama..
genel olarak "motoru olan bütün sporları" severim Atilla'cım.. :)
 
Geri
Üst Alt