Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

biz birde şimdiki yolları beğenmiyoruz

akşam üzeri tesadüf google da rahmetli dedemin emektar bmc kamyonuna benzer modeller bakarken bir forumda 110 sayfa ülkemizdeki kamyonları anlatan bir konu gördüm. daha yeni bitti okumam :) binlerce resim binlerce eski şöförlerin anıları. o zamanlara göre biz şimdi herşeyi yapan arabalarımızla bile tatmin olamıyoruz ama onlar neler yapıyor nerelere gidiyorlar yerine göre kendileri tamir edip kendileri herşeyi yapıyorlarmış.
 
uzak yol şöförlüğü zor meslek. bazen kırıyolar sövüyoruz ama . adamlarada hak vermek lazım.
 
yanlız videoda tam bir nostalji var. burunlu bedford ford d1210 - d1211 ler manlar leylandlar 0302 ler hacı murat 124 ler :) ben şöförlüğü burunlu man 520 HN - ford D1210 larda TM140 bmc lerde öğrendim. hepsi şimdi hurda yığını deniyor. ama bu ülkenin yükünü 40 sene bunlar çekmiş. aslında bu kadar ucuzken bunlardan alıp toplamak lazım.
 
Magosa'daki petrol dolum tesisinde bu leylandların yeni versiyonunu gördüm 2004te gittiğimde. Eskiye bu kadar benzeyip te güncelleşmeye çalışmış bir hali vardı ama çok da güzellerdi. Sanırım eski leylandlar artık scania...
 
yaşlanıyorsun Emre :)

abi dile kolay. ben ilk 95 yazında amcamla yola çıktım. ve acemilikte hep onları kullandım. hatta ilk bindiklerimden biriside rahmetli dedemin 60 küsür model ingiliz üretim yerli montaj bmc siydi :) en çok kullandığımda bizim şantiyelerde çalışan genelde arazide banamısın demeyen d1210 larla emektar 520hn ler.

bunlar bmc ve leylandlar. videodada mevcut. dedeminki ortadakinden sayılırdı tam modelini bilmiyorum. 6 teker austin bmc. tam 30 sene çalışmış o kamyonla.

mali_sade_pic_0002.jpg


man 520HN de bu:

http://www.nethaber.com/Ekonomi/19733/1967-model-Kirmizi-burunlu-MAN-muzelik-oldu

ford d1210 -d1211 serisi de bunlar sanırım resimdeki d750 hepside kupa ayna motor farklı

1_191110kamyon2.jpg


---------- Post added at 21:57 ---------- Previous post was at 21:56 ----------

Magosa'daki petrol dolum tesisinde bu leylandların yeni versiyonunu gördüm 2004te gittiğimde. Eskiye bu kadar benzeyip te güncelleşmeye çalışmış bir hali vardı ama çok da güzellerdi. Sanırım eski leylandlar artık scania...

abi leyland la scania arasında alaka yok diye biliyorum. leyland ingiliz malı scania isveç ve scania yanlışım yoksa vw grup markalarından birisi.
 
Geri
Üst Alt