Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Bi Bilene Soralım

dildar

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Ağu 2010
Mesajlar
100
Yaş
38
Selam arkadaslar..

Gecen gün servise 80.000 bakımına gittim.. vaktim de vardı biraz servisteki idareci beyle sohbet ettik.. anlattığı birkaç sey aklıma takıldı size de bir sorayım dedim..

Servise girdiğimde liftte 3-4 tane leonII vardı biri motor rektifiyesi birisi yalnnış yakıt konmus (dizele benzin doldurmuşlar) 3. şanzıman dağıtmış. 4. ön takımı yemiş (atmıyım şimdi ya rotil rotbaşı kopmuştu yada salıncağı filan dağatmıştı adam...neyse..) servisteki idareci adamla bi jant muhabbeti başladı.. 18 cupra jantının servis fiyatını sordum, bi rakam söyledi.. replica jant hakkindaki fikrini sordum 4. arabayı işaret etti (ön takım arızası olan)

-"şimdi seat bu arabayı 16" janta göre tasarlıyo gidip 18" cupra jantı takarsan bak bu araba gibi oluyo, hem şanzımanı yoruyo hem aktarma organları yetersiz kalıyo.. bak mesela bu adam replika jant takmıs ön takım dağaldı garanti kapsamı dişinda...ama aynı jantı orjinalini alıp yetkili serviste taktırsaydı boyle bir durumda aracın hasarı garantiden değişirdi" dedi..

-"e peki cupranın ön aktarmaları leondan farklımı" dedim...

-"ohooo çok farklı" dedi..
............


serviste işim bitti çıkmak üzereyim servisteki bey:

-"bikaç dakika daha kaldı arabayı bilgisayara bağlıyolar" dedi

-"servise götür uyarısını ekrandan kaldırmak için mi" dedim

-"hem o hem hava yakıt karışımını fln ayarlıyolar nekadar yakıt alsın nekadar sıkıştırsın nekadar havayla karıştırsın turbo basıncı vesaire" şeklinde yanıt verdi

.........



Şimdi arkadaşlar bir iki bişey sorcam size

1)bu jant olayı için büyük jant tabiki ön takımı daha fazla yoracaktır hatta bi salıncak 16" jantta 150.000 gidicekse 18"te kesin bu rakamdan daha aşağı iner buna eminim de serviste takılınca ne değişiyo onu anlamadım nasıl garanti verebiliyo? madem yoruyo servis te onay vermesin kendi de takmasın..bi alaka kuramadım ben, bi bilen varsa...?

hayır bi ikincisi cupranın orjinali 18 hemde fabrika çıkışlı.. yani burdan servislerin butun cupraların ön takımlarını garantiden değişiceğini çıkarıyorum:D

2)cupra ile leon ön takımda fark var mı? farklı ise hangi elemanlar farklı (şanzıman amortisor fln dışında tabi çunku hem vites farklı hem yerden yuksekliğii) rot rotil salıncak aks işte nebiliyim farklı dediğimiz mekanik aksam ne? ha farklı değil ise bir daha o servise gidilir mi?


Bilgisayara bağlama, yazılım ile ilgili kısmları sormuyorum bile....

:confused:
 
Serviste işini bilen 1 tane adam olsa şaşırırdım zaten :)
Servisten orjinal janta gidin bi araba parası verin diye sizi doldurmuşlar biraz açıkçası. Orjinal jantı büyütünce araca ne kadar zararı varsa, replika jant takınca da o kadar zararı var. Tek farkı, servisten alınıp montajı serviste yapılan jant garanti kapsamındadır. Ki zaten aracın ön takım parasını fazla fazla alıyolar jant ve montaj ücreti adı altında.
Ancak Cupra ve 1.6 Leon'un ön takımları arasında dağlar kadar fark vardır. Cupra ile Cupra R arasında bile belirgin farklar var. 1.6 ile Cupra'dan bahsediyoruz :)
Yazılım konusunda çok yaratıcıymış servisteki arkadaş. Kim dediyse ona onu nerelerinden uydurdularsa..
 
şanzuman için garanti konusunda yazan; farklı ebatta jant ve taban genişliğinde lastik takılırsa şanzuman garanti dışında kalır..
sadece servisten alındığında iyi niyetten değişim yaparlar..

Cupra'da neler farklı çat çat söyleyemem net bilmiyorum ama %100 bi çok şey farklı..
bi modelin normaliyle sporu arasında illa ki bi çok fark olur..normal Focus'la Focus RS arasında yürüyen anlamında ortak parça yok mesela.. :)

o yazılım olayı da eğer o araç için yeni bi versiyon çıkmışsa o zaman değiştirilir..
onun dışında bakım sonrasında VAG'la gaz kelebek senkronizasyon ayarı, arıza kaydı taratma gibi şeyler yaparlar..yoksa normal bi bakım çıkışında araç baştan ayarlanmaz.. :)
 
biraz yazmış dayı:) her soylenene inanmamak lazım malesef. :(
 
evt jant büyünce yorar ama şu da bir gerçek..jant büyüyünce diğer ebatları o oranda küçülüyor..neden özelliğini yol tutuşunu kaybetmesin diye..bide fabrikasyon janlarının küçük olmasının sebebi az yaksın diyedir..dağılma olaylarına gelince biraz da kullanıcıyla ilgilidir..bunun dışındakiler de satış politikasıyla ilgilirdir..güçsüz yaparsın ki dağılsın..bi daha ki sefere sporunu alsın..pahalısını alsın..bir ürünün serviste yapılmasının tek avantajı garantili olmasından dolayıdır..birşey olursa gider kafasına atarsın..özel servis ve tamirhanenin bunu karşılayacak gücü olmadığından kavga eder bir daha zor gidersin..o yüzden tamirhanede yaptırcağınız şeyler vardır bide serviste..motoru..şanzımanı baskı balatayı klimayı bu tarz hayati önem taşıyanları serviste yaparsın..ufak tefek işleri de tamirhanede..bu böyle gider
 
Geri
Üst Alt