Selamlar öncelikle yakıt aldığınız istasyonu iyi seçin derim. İbiza deposu 40 litre, Leon-Ateca ise 50 litre depo hacmine sahiptir. Arkadaşların dediği gibi yedek depo diye bir şey yoktur, genleşme tankı vardır. Özellikle sıcak havalarda bu tankın doldurulmasını pek doğru bulmuyorum. Gelelim pompacının lafına, eğer ki pompa kalibrasyonu iyi değilse standart pompacıların sözüdür bu çünkü 50 litre hacmi olan bir depoya 55-60 litre yakıt almış gözüküyorsunuz ve bunun mantık çerçevesinde bir açıklamasını o an yapamayacağı için hemen yedek depoyu söylerler. Ben genelde pompa attığı noktada bırakın derim ve 1. kademede yakıtı alırım (yavaş modda), genelde pompacılar 3. kademe yakıtı verir hemen işin bitmesi için. Üniversite yıllarımda 10litrelik pet şişe ile benzin almıştım (o zaman karakol iznine gerek yoktu) 11-12litre benzin almıştım 10litrelik bidona. Pompacıya sordum bu nasıl iş diye pompacı yok o su bidonu benzinin hacmi farklı filan dedi 😀 Pompacıyı hacmin değişken bir şey olmadığına ikna edemedim 😀