Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Benzin İstasyonlarında Neden Telefon Yasak?

arkadaşlar bu video tamamen fake... benzin istasyonlarında telefonun zararının olmadığını myth busters programında detaylı bir şekilde ispatladılar... tek sorun pompaların elektronik sistemlerine zarar vermesi... bu da benzin istasyonlarına maddi kayıp getirme ihtimalini ortaya çıkarıyor.

mesela cep telefonuyla mısır patlatan videolar çıkmıştı bir ara... onun da daha sonra fake olduğu, masa örtüsünün altına ısıtıcı koyuyorlardı.

bir cep telefonu ortam sıcaklığına 1 santigrat dereceyi bulamayacak kadar az ısı verir. sadece vücutta bu ısı değişiklikleri enzimleri etkileyebilir. Belki inanmayacaksınız ama vücutta cep telefonun en az hasar verdiği yer (kalp pili yoksa) kalbin üstüdür. Çünkü o bölgede hiç enzim yoktur...

kıssadan hisse benzincide pompayı bozmak dışında hiçbişey olmaz kasmayın :D
 
Pompa bozulcaksa özellikle görüşme yapalım okadar kazıklanıyoruz...
 
zigor sana madalya verecem lan..
aferin sana..
 
ama o bölümünde uygun yakıt hava karışımını yakalayamadıklarını kendileri de söylüyodu..
yanlış hatırlamıyosam yanan kibriti varile atıyolardı sönüyodu.. ;)
 
bişey olmaz mantığı ile hareket etmek biz Türk vatandaşlarına ait. 100 kere bişey olmaz 1 kere bişey olabilir ve kurallar da bu yüzden konur. Ben konuşulması taraftarı değilim.

Siz deponuzu doldururken nasıl yasaksa tankerlere de dolum tesislerinde platformlarda konuşmak yasaktır. Bunun nedeni dikkatini dağıtan şoförlerin farkında olmadan tankeri taşırması yada yanlış gözlere mal doldurmasıdır. Her zaman olmaz ama bir kere olursa çıkacak zarar büyük zararlardır.
 
doukan shellde bu konu hakkında detaylı acıklama bulabılırsın tek nedenı statık elektrık baska bır nedenı yok
 
tek bir kıvılcımın benzin buharı ile buluşması yeterlidir. Bu kıvılcımı oluşturabilecek her şeyden dikkatle uzak durulmalı. Bir kaç kez atlatmışsanız bişey olmamışsa şanslısındır. Ama bir kere olsun her şey için çok geç olabilir. Hele bide panikle hatalar birbirini kovalarsa....
 
Geri
Üst Alt