Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Bayramda sürücülere önemli uyarılar

ZGR

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Ağu 2009
Mesajlar
14,927
Yaş
32
Bazı yollarda hız kontrol sistemi kuruldu!

Bayram tatili nedeniyle ek önlemler alan Bolu Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, TEM otoyolu ve D-100 kara yolu güzergahının belirli noktalarında sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyaracak.

Bolu Emniyet Müdürlüğü Bolu Dağı Bölge Trafik Şube Müdürü Orhan Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramın gelmesi ile artan trafik kazalarının önlenmesini yönelik tedbirleri aldıklarını söyledi.

Başaran, ''Bayram tatillerinde trafiğin yoğunluk oranı özellikle ilk ve son günlerinde artmaktadır. Bu nedenle sorumluluk güzergahımızdaki kara yollarında takviye edilmiş trafik ekipleri ile gerekli tedbirler planlandı'' dedi.

Başaran, sürücülerin trafik kurallarını uygulaması ve kazaların önlenmesi amacıyla güzergahlarında özellikle trafik kazalarına etken olan aşırı hız, yakın takip, hatalı sollama ve şerit ihlali yapanlar ile alkollü, uykusuz, dalgın, ve cep telefonuyla konuşarak araç kullananlarla ilgili denetim yapılacağını belirtti.

Bolu Dağı Tüneli'nde trafik kazalarının en çok aşırı hızdan kaynaklandığına dikkati çeken Başaran, ''Bu nedenle sürücülerimizin hız limitlerini tespit etmek amacıyla Bolu Dağı Tüneli'nin içinde ve çıkışında hız kontrol sistemi tesis edilmiştir. Bu sistem sayesinde sürücülerimizin yaptığı hız oranları kameralarımızca 24 saat izlenmekte. Aşırı hız yaptığı tespit edilen araçlar bilgisayara aktarılmakta. Tespit edilen araç plakalarına da gerekli cezalar uygulanmakta'' şeklinde konuştu.

Başaran, sürücülerin yola çıkmadan önce araç bakımlarını yaptırmaları, gidecekleri yere göre süreyi ve kullanacakları güzergahı önceden planlayarak yola çıkmalarını, emniyet kemerlerini mutlaka takmaları ve yanlarındakilere de taktırmaları konusunda uyardı.

AA
 
Teşekkürler özgürüm bende köyde olucam pek jandarma vs olmaz ama bakalım :D
 
kazalara dikkat...bizde bayram demek toplu katliam demek...
 
Geri
Üst Alt