Arona Travel Assist Hizmet Dışı Hatası

Yerdeniz

Kayıtlı Üye
Öncelikle merhabalar. Aracı alalı bir hafta kadar oluyor, 95 bin kmde aracım, hatasız boyasız kazasız bir araba.

Aracım Xperience paket, adaptif hız sabitleme, şerit takip ve çarpışma önleyici fonksiyonları bulunuyor, ancak üç gündür Travel Assist Hizmet Dışı uyarısı alıyorum ve sarı ünlem işareti yanıyor hayalet göstergenin üzerinde.

Şöyle bir sorun var, bazen hiç yapmıyor, bazen biner binmez uyarı veriyor, bazen de uyarı verdiği halde bazı fonksiyonlar aktif oluyor: örneğin şerit takip çalışıyor, ama hız sabitleme çalışmıyor, bazen hız sabitleme çalışıyor, çarpışma önleyici hizmet dışı diyor, bazen hiç biri çalışmıyor. Ama genelde motoru kapatıp açınca düzeliyor. Multimedya ekranda hepsi açık görünüyor.

İnternetteki araştırmamda bütün Volkswagen grubu neredeyse bundan muzdaripmiş. 2025 sıfır km Tiguanlar, Golfler, Skodalar veya Seat'ın diğer arabaları bile yaşayabiliyormuş. Yetkili servisler kullanıcı hatası deyip başından savıyormuş genellikle. Direksiyon değişimi yapılmış bazı arabalarda, ama değiştirdikten sonra dahi tekrarladığını söylüyor bazı yabancı sitelerde insanlar.

Lastik basıncını ayarladım, o alttaki kare sensörü de temizledim, ama daha ne yapılır bilmiyorum. Yazılımsal olduğunu sanmıyorum, çünkü hatayı veriyor, sonra bir bakıyorsun düzelmiş oluyor. Direksiyondan kaynaklandığını söyleyenler var, radar kalibrasyonu önerenler var, açıkçası biraz kafam karıştı.

Başına gelen varsa, yardımcı olabilecek arkadaşlardan ricamdır, nereye ulaşılır, nasıl çözülür? Çok önemli bir şey değil aslında, arabayı da seviyorum Allah var, ama yine de can sıkıcı bir durum zırt pırt arıza ışığı yakması.

Teşekkür ederim.

39,188Konu
763,974Mesajlar
22,042Kullanıcılar
enes5759Son üye
Geri
Üst Alt