Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Arka kampanaları disk yapmak

pckopat_6

Kayıtlı Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
189
Selamlar arkadaşlar. Garip bir sorum olacak. Bugün arabayı yıkarken aklıma geldi. Neden arkalar disk değil diye düşündüm girdim nete baktım 2006 öncesi belli bir pakette (tam bilmiyorum hangisi) arkalar cordoba ve ibizalarda disk. Bunun üzerine servise sordum dediler ki disk için yeri mevcut ancak kaliper-disk-balata alman lazım. Sorumlarım şöyle
1- Sizce yaptırmaya gerek var mı?
2- Ne gibi + ları - leri olur?
3- ABS, arkalar disk olursa disklerde görev yapar mı?
4- Şuan kampana iken ABS arkalarda çalışıyor mu?
5- Sadece parçalar orjinal olarak ne kadar tutar?

Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için...
 
Murat sorduğun bütün soruların cevabı serviste maalesef..
önceden okumuştum konunu oturup düşündüm ama net bi bilgi olmayacaktı hiç biri için..
+'sı olucağı kesin ama..kampana diskle karşılaştırılmaz bile ancak..
aracın orjinalinde kampana olduğu için değişikle ABS'de neler olur biter gereksiz masraf mı olur bilmiyorum..
 
bende bı ara dusundum aynı seyı.tahmınımce - yonlerı kampana daha uzun omurlu bısı dısc daha cok yıpranan bısı.ama eger masrafagır deılse yapılabılır.
 
Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için. Yiğit servise bunla ilgili herşeyi sordum masraf olarak bana uçuk bir ücret çıkardılar. Halbuki diskin yeri mevcut sadece kampana sökülecek kaliperler diskler ve balatalar monte edilecek. Ama servistekilerin ABS nasıl olacağı frenlemeyi nasıl etkileyeceği vb işin pratikteki kısmı hakkın net bilgileri yok her biri birşey söyledi. Ben aslında neden düşündüğümü de yazıyım. Kalabalık bir aileyiz araba çoğu kez tam kapasite disk yaparsam daha kısa mesafede dururum diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi bana ''-'' leri olur mu? ABS kampana yerine takılan disklerde çalışır mı? Bir de bilmediğim için soruyorum şuan arka kampanalarda ABS görev yapıyor mu?
 
tüm araçların ön frenleri daha güçlüdür..
bunu diskin büyüklüğüyle vs. anlayabilirsin zaten..
bunun da nedeni araç ani fren yaparken ağırlık öne transfer olur ve ağırlığın çok büyük bi kısmı önde olur..bu sırada arka zaten hafifler..arkaların önler kadar güçlü olması demek arkaların kitlenmesi anlamına geliyo ki o da her türlü hızda el freni çekmiş etkisi yapar sonrasını biliyosun..

ABS için kampana olması şart değil bildiğim kadarıyla velakin zaten ABS olmasa arkası kitlenirdi önler kesik kesik fren yaparken..tecrübe etmediysen benzer bişi %100 vardır..
 
Tamam bunların hepsini biliyorum. Aynı arabanın arkaları disklisi mevcut sanırım 2005te güvenlik paketi gibi birşeyle geliyormuş. Bu yüzden merak ettim. Orjinalinde olmayan yani hiçbir paketinde disk olmayan bir arabada tabiki fren ayarı dengesiz olacaktır gereksiz olacaktır ama dediğim gibi arabamda mevcut birşeyken neden olmasın?

Aynen ford focus trend kampanalı, ghia diskli gibi. Şimdi sanırım daha iyi açıklayabildim:)

Peki kaliperi ne kadara bulurum? Disklerle balataları 100e buldum.
 
Murat fiyatları bilmiyorum da..
serviste işi bilen bi ağızdan net bi bilgi almadan bence bu işe hiç girişme..
 
murat bizim arabaların eskilerde s-riderların 2005(bi kısmı) 2004 2003 modellerinde arkalar diskti ve 2005 lı yıllarda 100ps altında oldugundan arkaları kampana yaptıkları seat ustası serviste söyledi banada

disk yapmak olmaz değil istiyorsan ön arka komple brembo da yaparız ama degermi dersen bence değmez

buluşma var 1 ocakta sen onu düşün boşver diski kampanayı:9

---------- Post added at 23:27 ---------- Previous post was at 23:26 ----------

güvenlik paketiylede gelmedi o 2005 e kadar standart olarak absli modellerde sunuldu
 
Geri
Üst Alt