Araçtan ses geliyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan clonare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O benim araçtada var hangi leona binsem var hastalıkları galiba

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aynı sorun bende de var. 2014 dizel otomatik aracım. Geçen gün farkettim. sadece 100 km civarlarında yaşıyorum bu sorunu. Ben lastikten olacağını düşünmüyorum çünkü lastiklerin dönüş hızına göre vermiyor sesi. Enteresan bir durum. Ben kayışlarla mı ilgili diye düşünüyorum. Yazlık lastikleri taktığımda tekrardan test edicem. inşallah birşey çıkmaz.
[doublepost=1515488003,1515415149][/doublepost]evet arkadaşlar. ben bu konuyla ilgili servisle görüştüm.. Böyle bir problemin Rulmanlardan (porya bilyasından) kaynaklandığını söylediler. Ben serviste yaptırmadım 1750 tl civarı faiş bir fiyat çıkardılar.. internet üzerinden parça fiyatları 200 TL civarı. şuan için dışarıdaki ustalarım düşük km deki araçlarda böyle bir sıkıntının yaşanmasının normal olmadığını söylediler. Şuanlık durum budur.

Benzer bir durum bende de var yanlış mı benzetiyorum bilmiyorum, aracım 2016 1.6 tdi dsg, 100km hızlardayken, 7. viteste olması rağmen devir düşük olmasına rağmen sanki düşük viteste gidiyoruz ve devir zorluyormuş gibi bir uğultu mevcut araçta aynı şeyden mı bahsedıyoruz? İnşallah anlatabil mişimdir.

Arkadaşlar merhaba,

Tekerlekten gelen uğultu sesi belli bir hız aralığında geliyorsa ve bu süreçte direksiyon gaz pedalı titreme yapıyorsa %90 tekerlerk poryasındandır. Aracınız garanti dahilindeyse araç poryalarında problem olduğunu bildirin servis ne derse desin bunu üsteleyin daha sonra müşteri memnuniyeti başvurusunda bulunup garantiden değiştirtin. Bu uğultu zaman geçtikçe artacaktır. Tarafınıza pişmanlık yaratır. Porya nedir diye sorarsanız. Rot başının içine oturduğu iç göbek etrafında bilyaların bulunduğu rottan gelen dönme hareketini tekere aktaran sistemdir. Bu poryada eksenel bir eğilme olduğunda kusursuz dairesel hareket yerini sürtmeye bırakıyor haliyle uğultu yapıyor. Bu sistem genelde, kaldırıma sıfır parkedilmiş arabalara yandan vurulduysa, tekerlek jant göbeğine tekme attığınızı düşünün, bu şekilde durağan haldeyken yandan darbe aldıysa ya da araba çok fazla yanlanıyorsa tekerler dikey eksende eğmeye zorlayan kuvvetlere maruz bırakılıyorsa bozulmaktadır. Konuyu bilgilerinize sunarım

Rot başı:

upload_2018-2-19_17-42-29.png

Porya:
upload_2018-2-19_17-43-32.png

Hocam bahsettiğin sorun belirli bir hız aralığında yada belirli bir hızda ses yapıyorsa bilyeler de sıkıntı vardır. Çok fazla yanlayanların başına gelen bir sorun benim eski aracımda da olmuştu yedek parçacı'dan parça alıp yaptırmıştık

Merhaba. Benim aracimda da (2014 leon 1.6 tdi cr style) 100 km civarında aynı uğultu var. Dediğiniz doğrultusunda rot balanscıya goturdum bilyeden kaynaklanmadığını soyledi. Yani rotçu da anlamadi. Ne yapicam bilmiyorum. Sorun nasıl çözüldü paylaşabilir mi konuyu açan arkadaş?

39,145Konu
763,886Mesajlar
21,924Kullanıcılar
korcanSon üye
Geri
Üst Alt