Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

aracımda sorun çıktı yardım!

Doktor Zhivago

Kayıtlı Üye
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
194
bugün bostancı sahilyolunda ilerlerken ışıklarda s modu alıp kalkış yaptım belli bir müddet sonra motor kısmından daha önce duymadığım bir ses geldi (hoorrrrr gibi :) ) sanki turbodan geliyor gibiydi. daha sonra d modundada gaza yüklendim aynı ses gene duyuldu ama devamlı değil 3-4 bin devirden sonra başlıyor kısa süre duyuluyor araba hızlanıp devir düşünce kesiliyor.gaza aşırı yüklenmeden o şekilde gebzeye kadar geldim sesde kesildi performansta bir düşüş olmadı. salı gününe kadar aracı servise götüremem böyle devam etsem aracı zorlamadan bir sorun çıkarır mı? sizce ne olabilir değerli dostlar?
 
araç kaç kmde ?
rodaj döneminizde nasıl kullandınız ?
 
3300 km de rodajı, bayiden alırken 1500km kadar çok fazla yüklenmeyin dediler, ben 2000km kadar dedikleri şekilde kullandım.
 
motor sesidir büyük ihtimalle sanmıyorum bir zarar vereceğini..
sonuçta bu TDI motor sesi üst devirlerde geliyor yalıtım var çünkü..
sanmıyorum bir sorun olacağını bende de üst devirlerde aynı ses var ..
aracı N ye alıp 3 devire getirin yine aynı sese yakın bi ses çıkar motor sesidir
 
dostum turbo 1 yerden hava kaçırıyor olabilir sıkıntı yaratmaz biraz yakıt artar egzos dumanında renk değişikmi geçmiş olsun
 
araçta bir güç kaybı olduğunu yazmamış ama arkadaş ?
 
Genede bi servise göstermekte yarar var en sağlıklı bilgiyi ordan alırsınız şimdi burda olasılıklarla boğulmayın boşu boşuna.... umarım ciddi bi sorun değildir....:eek:key:
 
biraz önce tekrar denedim aynı ses devam ediyor performansta bir değişiklik yok. n modunda ses gelmiyor zaten 2500 devirde kalıyor dahada yukarı çıkmıyor. servis gerekli tabi serhat abi ama salı gününe kadar bir sorun yaratmasından korkuyorum.
 
biraz önce tekrar denedim aynı ses devam ediyor performansta bir değişiklik yok. n modunda ses gelmiyor zaten 2500 devirde kalıyor dahada yukarı çıkmıyor. servis gerekli tabi serhat abi ama salı gününe kadar bir sorun yaratmasından korkuyorum.

Fazla yüklenmemeye çalış arıza lambası da yakmamış araç yağını da bi kontrol et suyunu bide gaz verirken kaput açık olsada sesin nerden olduğunu gaz verip dinlesen mesela ama gene yapacağın bişey yok en güzeli serviste baktırıp sorunu anlamak salı gününe kadar sorun çıkarmıyacağını kimse söylüyemez ben pek sanmıyorum çıkaracağını ama neyin garantisi varki sonuçta bir kova civata:eek:key:
 
servis paklar..
servise gidene kadar kullanırsanız hiç bi sıkıntı olmaz bence..sıkıntı yaratcak bişi olsa bi lamba yakardı..eğer bi arıza gibi bişi söz konusuysa geçici de olsa arıza kaydına düşmüştür gözükür..
 
Geri
Üst Alt