Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

altea hakkında kucuk bılgı

goko27

Kayıtlı Üye
Katılım
17 Ara 2009
Mesajlar
18
Yaş
44
Yeni Seat Altea, Seat'ın yeni ürün jenerasyonunun startını veren model olarak görülüyor. Seat Teknik Merkezi'nde geliştirilen yeni Seat Altea, markanın yeni yüzüne sahip. Seat Altea ayrıca tamamıyla Audi Marka Grubu tarafından geliştirilen ilk model... Audi Marka Grubu 2002'de kurulmuştu. MSV (Multi Sports Vehicle) segmentine ait olan yeni Seat Altea, abileri Ibiza ve Leon'dan izler taşıyor. Duygusal tasarımı ve kompakt mono-space yapısıyla kendi segmentinde adeta yeni bir konsept olan Seat Altea, tüm Seat modellerinin karateristik özellikleri olan sportif kullanım sunuyor.

Seat Altea, son dört yılda çeşitli fuarlarda otomobil severlerin beğenisine sunulan Salsa, Salsa Emoçion, Tango ve Altea Prototipo adlı konseptlerin bir harmanı... Alfa Romeo'dan Volkswagen Grubu'na transfer edilen ve Audi-Seat markalarından sorumlu olan Walter de'Silva tarafından tasarlanan Seat Altea, ön kısımda geniş bir radyatör ızgarası ve kendini ifade eden farlara sahip. Ön çamurluklardan itibaren başlayan ve arka çamurluklara doğru doğru giden ‘‘Dinamik Çizgi’’ adı verilen tasarım detayı yan tarafta kendini gösterirken, tasarımcı de'Silva'nın ifadesiyle bu çizgi Seat'ın gelecekteki modellerinin tasarımlarına ışık tutacak olan Altea'nın profilini ön plana çıkarıyor. Gövde, tamamen galvanizli ve 12 yıl paslanmazlık garantisine sahip. Barcelona'daki Martorell Fabrikası'nda üretilen Seat Altea'da dayanıklı çelik kullanılması, aracın sağlamlığının artırıyor.

Kompakt boyutlarıyla güçlü ve sportif bir karakter kazanan Seat Altea 428 cm uzunluğunda, 177 cm genişliğinde ve 157 cm yüksekliğinde. Bu ölçüler beş koltuklu otomibilin tüm yolcularını rahat ettirmeye yettiği gibi, 400 litrelik bir bagaj hacmi sunuyorlar. Ölçüleri, özellikleri ve karakteriyle Seat Altea, ağırlıklı olarak bir alie otomobili olmaya aday görülüyor. C segmenti araçlar hakkında yapılan bir araştırma, bu sınıfta daha geniş iç mekan ve iç mekanda daha fazla fonksiyonellik sunan araçların daha fazla ilgi görmeye başladığına işaret ediyor. Yeni Seat Altea bu talebi karşılamayı amaçlıyor. MSV sınıfı araçların en önemli karakteristik özellikleri olarak gösterilen; bir spor otomobilin duygusal tasarımı ve kullanım zevkiyle, bir aile otomobilinin fonksiyonelliğini ve geniş iç mekanı sahip olmak Altea'da bulunuyor.

Silecekler camın yanına gizlenmiş

Yeni Seat Altea teknik ve mekanik yeniliklerde var. FSI teknolojisine sahip benzinli motorlar, çift debriyajlı DSG şanzıman gibi teknolojik yenilikler, Seat Altea'nın kaputunun altında yerlerini alıyorlar. Her biri 100 beygirden fazla güç üreten, son jenerasyon güç ünitelerinden oluşan motor yelpazesi, tamamen yeni tasarlanmış ön süspansiyon sistemi, multi-link arka süspansiyon sistemi, yeni elektro mekanik direksiyon sistemi, sürücü ve olcu için ayrı ayrı ayarlanabilen elektronik klima ve Seat Altea'ya has bir şekilde A sütunlarına gizlenmiş silecekler gibi özellikler dikkat çekiyor.

Motor yelpazesinin genişliği konusunda da Seat Altea rakiplerinden bir adım öne geçiyor. Benzinli motorlar 2 litre FSi 150 beygir, 1.6 litre 102 beygirlik performanslara sahipken, dizel motor seçenekleri 140 beygirlik 2 litre ve 105 beygirlik 1.9 litre TDi turbo dizel motorlardan oluşuyor. 2 litre FSi ve yeni 2 litrelik TDi motorlar, yelpazenin en güçlü motorları. Bu motorlarla birlikte 6 ileri manuel şanzıman standart olarak sunuluyor. FSI motorda 6 ileri Tiptronic şanzıman alternatif olarak sunulurken, yeni 6 ileri DSG şanzıman 2 litre TDi motoru tercih edenler için opsiyonel donanımda.

ABS, TCS ve ESP gibi modern aktif güvenlik sistemlerine sahip yeni Seat Altea, stabilite, yol tutuş ve sağlıklı frenaj, bu sistemlerle garanti altına alınıyor. Yeni tasarlanan şasi ve ve elektro mekanik direksiyon sistemi de bu yol performansında büyük paya sahip. Pasif güvenlik açısından bakıldığında ise, Seat Altea, Avrupa Birliği ülkelerinde satışa sunulan Seat modelleri arasında, 6 hava yastığını standart olarak sunan ilk Seat olacak. Bu hava yastıkları, sürücü, ön yolcu, yan ve perde hava yastıklarından oluşuyor.:eek:
 
2L FSI'ı bilmiyorum ama 2L TFSI'ı da yok muydu 200hp. ??

Altea XL'ları ben de çok seviyorum tam uzun yol arabası olması ve içinin çok ferah olması çok güzel..ilk kullandığım TSI motorlu otomobil olması da bende yerini ayrı tutuyo zaten..sadece ön cam, konsol yapısı sebebiyle görüşü biraz alışılmışın dışında ama sahipleri kısa zamanda alıştıklarını söylüyo zaten..

---------- Post added at 20:43 ---------- Previous post was at 20:42 ----------

paylaşım için teşekkürler ayrıca..
 
2.0 tfsı 200ps sonradan eklenmiş olabilir XL e
 
bilmiyorum olabilir tabii.. :)
FR diye geçtiğini biliyorum ama..
 
aslında xl tarzım dııl oncekı halı daha guzeldı ve yurt dısında daha normal altea devam edıo ama turkıyede nıe yok anlamıyom
 
teşekkürler.

evli birisi olsaydm kesinlikle düşünebileceğim bir araç.
 
bence güzel evet evliler için çok iyi

---------- Post added at 18:20 ---------- Previous post was at 18:17 ----------

bence güzel araba evet tam aile arabası
cf60d174d5b52b2485c4c6e98583f14b.jpg
 
konforu leondan çok daha iyi, genişliği de güzel ama dışardan leon kadar güzel olamıyor malesef.
 
Geri
Üst Alt