Alguersuari: 'F1'de olsam da karting pilotuyum'

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan YCO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YCO

Kayıtlı Üye
Jaime Alguersuari, Formula 1 dışında Formula Renault 3.5 ve Dünya Karting Şampiyonası'nda mücadele etmesinin, F1 kariyerine engel olmaktan çok faydası olduğunu söyledi.

Algarve'deki ilk zaferinin ardından Dünya Serisi'nde üçüncü sırada yer alan 19 yaşındaki İspanyol pilot, bu hafta sonu da İtalya, Sarno'daki karting yarışında mücadele edecek.

Mümkün olduğunca yoğun yarışmanın kazandırdığı tecrübenin, pilot olarak kariyerine önemli katkıda bulunacağına inanan Alguersuari,
"19 yaşındayım. Karting pilotu olarak düşünüyorum. Karting pilotu olarak hareket ediyorum. Formula 1'de olduğumda bile karting pilotu olmaya devam ediyorum" ifadelerini kullandı.

Alguersuari, "Bu yaşta bir F1 pilotu olmak bir ayrıcalıktır, ki bu her gün daha iyi olmamı gerektiriyor. Bu yüzden, Formula 1 dışında, dünyanın en iyi pilotlarıyla mücadele ediyorum. Sarno pistinde, karting dünyasının en iyi pilotları olacak" dedi.

Bu arada Toro Rosso patronları Franz Tost ve Giorgio Ascanelli'den, Formula 1 dışında yarışma konusunda onay aldığını da kaydeden Alguersuari, "Franz'la, tanıştığımız ilk günden bu yana çok iyi anlaşıyoruz. Aynısı Giorgio Ascanelli için de geçerli" şeklinde konuştu.

TurkiyeF1.com

39,124Konu
763,837Mesajlar
21,881Kullanıcılar
rafetberkaySon üye
Geri
Üst Alt