Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Alın Size Açılım... Arabanın plakasından Türk bayrağını söktüler

Torrado

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
955
4 KASIM 2009 ...Çarşamba Saat : Akşam 21.50 Yer : Adana Şakir Paşa Hava Alanı iç atlar bölümü önü Şahsi arabamı park etmiş kayınvalidemi İstanbul’a uçağa bindirmek üzere THY bilet alma gişelerine geldim. Bileti alıp kayınvalidemi yolcu ettikten sonra, park etmiş olduğum aracıma doğru ilerledim. Aracımın başında Havalimanı Şb. Müdürlüğü’nde görevli 2 polis memurunu beni beklerken gördüm. Yanlarına yaklaşıp;
-İyi görevler. Hayırdır arkadaşlar bir sorun mu var ? Bir şeye mi baktınız ?

P. Memuru : Şu aracın plakasındaki kırmızı renkli yapıştırmayı çıkar !
-Beyefendi kırmızı renkli yapıştırma dediğin Türk Bayrağı ! P. Memuru : Bende sana onu diyorum bunu çıkartacaksın. -Beyefendi kusura bakmayın bu Türk Bayrağı. Ben çıkartamam. Madem siz kırmızı renkli yapıştırma diyorsunuz buyurun siz çıkartın.
P. Memuru : Ben senin uşağın mıyım? Taktığın gibi çıkar.
-Beyefendi ben Türk Bayrağını çıkaramam. Bu hareketimden dolayı cezam neyse razıyım.
Buyurun işlemlerinizi yapın.
P. Memuru : Milliyetçilik sana mı kaldı da bunu buraya yapıştırıyorsun? Milletin
çoğu mavi şekilli plaka ile geziyor sana ne oluyor?
-Beyefendi evet doğrusundur belki milliyetçilik bana kalmadı eğer göz güzelliğini bozmuş ise ses çıkarıp çevre kirliliğine sebebiyet veriyor ise tamam ama ne zararı var Türk Bayrağının orada durmasında?
P. Memuru : Bunu buradan çıkaracaksın! -Beyefendi üslubun biraz ağır, lütfen
sakinleş.
P. Memuru : Benle adam gibi konuş, dikleşme, duygu sömürüsü yapma! Bu kırmızı renkli yapıştırmayı ya sökersin ya arabayı bağlarım!
-Beyefendi tehditkar konuşmayın. Bakınız bu bayrak için arabamı bağlatmayı bırak, arabanı yakarım desen bana korku vermez ! Eğer bağlatmayı düşünüyorsan buyur bağlat.
Bu sırada yanımıza yaklaşan bir arkadaş: Ağabey bunlar kafaya taktı gel bu bayrağı buradan çıkar. -Gardaş cidden ben bunu yapamam sökersen buyur sen sök. Arkadaş :
-Abi bende sökemem deyip uzaklaştı. Söktüremeyeceğini anlayan polis memuru cep telefonu ile bir yerleri aramaya başladı. 10-15 dk sonra omzunda 2 yıldız olan bir komiser bey yanımıza geldi. Komiser:
-Olay ne hayırdır ? P. Memuru :
-Plakadaki kırmızı renkli yapıştırmayı çıkartmıyor.
Komiser -Ben çıkarırım sen cezanı yazmaya başla.
-Beyefendi o Türk Bayrağı neden rahatsızlık verdi ? Bakınız bir saati geçti bu olayın peşindesiniz. Bu olay sizin için bu kadar mı önemli ?
Komiser :
-Genelge var. Biz bunları böyle yapmakla mükellefiz. -Peki genelgenizin maddesini bana yazacağınız ceza tutanağına belirtecek misiniz ? Komiser :
-Tabii belirteceğiz, dedi ve ceza tutanağını yazmaya başladılar. Ceza yazılırken
komiser bey plakalardan Türk Bayrağını çıkarmaya başladı. Çıkarırken de ‘bunu sökmek çok kolaymış yahu’ dedi.
Ceza tutanağı sıra no: 571452 Bu sıra no’lu tutanağı kendilerinden aldıktan sonra
-Komiserim, sayın memur bey (ikisine birden); şimdi bu tutanakta verilen ceza 23. maddeden doğru mu ? Komiser;
-Evet 23. madde.. -Peki bu 23. maddenin açılımı plakalarında Türk Bayrağı olan
araçlara bu maddeden mi ceza kesilecek genelge bu mu? (ikisi birden) -Evet bu maddeden ceza kesilecek.
-Efendiler tekrar soruyorum bu 23. madde bunu mu diyor? (İkisi birden):
-Evet bu madde bunu diyor. Üçüncü kez sordum. Cevap aynı. Tamam deyip, kendimi tanıttım.
-Beyefendiler ben XXXXX Osmaniye ili Toprakkale ilçe teşkilat başkanıyım. İsmim Tamer MAK. Bunu bir not alın. P. Memuru:
– Kim olursan ol. -Beyefendi benim size kendimi tanıtmamın sebebi ben bu olayın üstüne gideceğim sizlerinde adını vereceğim. Gerekirse basına vereceğim. Memleket nerden nereye gidiyor, bunu Türk vatandaşıyla paylaşacağım. Sizce bir mahsuru var mı efendim?
Komiser; – (Üslup kibarca) Beyefendi gazeteye de verseniz olur, mahkemeye de verseniz olur. Vallahi bu sıkıntıdan bizi de kurtarmış olursunuz.
P.Memuru: -Beyefendi siz bu bayrağı plakadan çıkarsaydınız (kırmızı renkli
yapıştırma bayrak oldu) ben size ceza kesmeyecektim. Bu cezayı da 15 gün içerisinde yatırırsanız %25 düşük ödeme avantajınız da var.
Komiser, – Beyefendi inan bu cezayı yazmak bizimde zorumuza gidiyor. Ama her taraf kamera bu cezayı yazmak zorunda kaldık. Teşekkür edip ayrıldım. Hemen cep telefonumla Adana-Ceyhan- Osmaniye ilinde görev yapan polis memuru arkadaşlarımı arayarak, durumu arz edip 23. maddenin açılımını rica ettim. Bana dedikleri 23.madde açılımı :
“Aracın ruhsatında trafik sigortasında eksiklik var ise araçta evrak eksikliği var
ise bu maddeden ceza kesilir..”
Gelelim plaka üzerindeki bayrak olayına. Evet bu kanun birimlere 1 hafta 10 gün olmuş geleli.
Gelen genelge ‘araç plakaları üzerinde kırmızı renkli veya amblemli şekiller var
ise, derhal araç sahibi tarafından çıkarılmasına yoksa gereğinin yapılmasına’
yönelik. Polis arkadaşlar ceza maddesi olmadığı için ceza kesemediklerini plakadaki işaretleri söktürme yoluna gittiklerinin ifadesini verdiler.
Ey Türk halkı. Ben bunu yaşadım. Bu bayrak ki, canını gözünü kırpmadan veren insanlardan oluşan bu bayrak kimleri rahatsız etti de bu hallere düşürüldü?
Evet cezası ellibeş YTL. Ben bu parayı ödedim daha da herhalde ödemeye devam edeceğim…
Uyan be Türkiye’m uyan! Nerden nereye geldik, daha nerelere gideceğiz… Allahım sen bizi Koru bizi yönetenler kime ve kimlere hizmet ediyor acaba?
Evet, sevgili okurlar. Bu olayı yaşamayı bırakın, duymak, öğrenmek bile bizi
kahretmeye yetiyor…
Ya sizi? Ya bunu yapanları ve yaptıranları?. .

Not : Alıntıdır

 
Olayın gerceklı payı nedır acaba oncelıkle bunuda dusunmek lazım....Eger bole bısıde varsa solenıcek soz bulamıyorum acılım acılım dıye daha neler basımıza gelıcek....
 
açılım buysa ben kapanışı merak ediyroum.
 
walla olay Türk Bayrağı altında farklı boyutlara taşınmaya çalışılmış. Milliyetçi isek bende Türk vatandaşıyım bende milliyetçiyim. Cezanın tam karşılığı o maddeye gelmiyor olabilir orda arkadaş haklıdır belki. Ama plakalara ekstra bişey yapıştırmak da doğru olmasa gerek. Benim bagaj kapağımda içerde kocaman bi Türk bayrağı var ama bunu plakaya yapıştırma taraftarı olamam. Polislerin üslubu uyguladığı kanunun tam karşılığı yanlış olabilir ama buna bi izin verseler plakalar ne hale gelir artık düşünün.
 
Bu durumda eli uzun birisi olacaksın ki o polis memurlarına Türk Bayrağı'nın sökmenin ne demek olduğunu çok güzel anlatırsın
 
yakında hepsi totosuna tekmeyi yiyecek merak etmeyin zamanı yaklaşıyo.. ;)
 
zaten plakalara kırmızı renkteki türk bayragı cıkartmaları yapıştırmak yasak diye biliyorum. bende yapıştırcaktım zamanında satan adam satmasına rağmen yasak oldugunuda belirtti vazgectim.
 
zaten plakalara kırmızı renkteki türk bayragı cıkartmaları yapıştırmak yasak diye biliyorum. bende yapıştırcaktım zamanında satan adam satmasına rağmen yasak oldugunuda belirtti vazgectim.

orda sence komiser dışındaki elemanların amacı sadece kanuna uygun hareket etmek mi Mesut. ??
 
Bende bu ucuz milliyetcilik olaylarına kıl oluyorum kimse kusura bakmasın, plakaya etiketle bıyıgı uzatmakla vatan millet savunulmuyo artık bunları aşıp üzerimize gerçekten düşenleri yapmamız gerek. Polis orda görevini yapmaya çalışmış nedir bu yani bundan tahrik olurlar ama milleti toptan sömürene kimse sesini çıkarmaz... boş işler bunlar..
 
Geri
Üst Alt