Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

AIDS aşısı için önemli adım

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
aids1.jpg


ABD'li bilim adamları, AIDS virüsüne karşı bir aşı geliştirmeye olanak sağlayabilecek 2 yeni güçlü antikor buldular.

Çalışmalarını yarın yayınlanacak American Science dergisinde sunan araştırmacılar, bir aşı üretebilme yolunda yeni yaklaşımlar geliştirebilmek için bu iki antikoru şimdi AIDS hastalığına yol açan HIV (virüs) üzerinde deneyecekler.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve eşinin kurduğu Melinda Gates Vakfı'nın başlıca maddi katkıyı yaptığı kar amacı gütmeyen ve 24 ülkede temsil edilen AIDS Aşısı için Dünya Girişimi (IAVI) adlı kuruluşun destekleriyle yapılan çalışmalarda bulunan bu iki süper antikora ''bNAbs'' adı verildi. Bu iki antikorun, çoklu ve hızlı mutasyonu dolayısıyla savaşması çok zor bir virüs olan HIV'i nötralize edebildiği bildirildi.

Bu antikorları keşfederken izledikleri sürecin, büyük olasılıkla HIV'in daha başka zayıf noktalarını ortaya çıkaracağını düşündüklerini belirten bilim adamları, araştırmalarında, 1981'den beri 25 milyon insanın öldüğü özellikle Sahara-altı Afrika ve gelişmekte olan ülkelerin yanısıra Tayland, Avustralya, Büyük Britanya ve ABD gibi ülkelerdeki gönüllülerden gelen 1800 enfekte kan örneği üzerinde çalıştıklarını kaydettiler.

ntvmsnbc
 
nasıl bir beladır bu aids
 
Her zaman söylerim

Atın ölümü arpadan olsun

Türk'e bişey olmaz

:D
 
Hakan senin bugun Türk'lük damarın mı kabardı yahu.. :D
 
hakaa aynen öyle :D dikkat etmek lazım..
 
hakan abi hayırdır noldu sana:D
 
Aman ya herifin biri maymunla bişeyler yaptı sonuca bak dünya sallandı...
 
Geri
Üst Alt