Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

7 ileri DSG nin max tork oranı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sen güvenme o adamlara bi halt bildikleri yok. hatta senin konustugn adamı da biliyorum, ben de konustum onla yüz yüze ama yok ben onun 4 dediğinden 5ine inanmam :D

bak yukarıda yazdım işte farklı bir vites oldugunu. o da 7-ileri ama başka bir yan destekçisi varmış.
 
her şanzuman söylenen atıyorum 10 birim kaldırıyosa 13-14'lerde de çalışır zaten ama zorlanır ses yapar vs..düşünmeden büyütülen jantlar vs. de şanzumana hep yük getirir..
yerinde olsam yazılımımı da yapar öyle kullanırdım arabamı bi 9-10K olduktan sonra hiç de düşünmezdim..ben bi sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum..
 
Hayırlısı bi gelsinde bakarız gerisi kolay...
 
Safa ne kadar bızıkladın yahu arabayı, bir gelsin bin kullan. Şuanda hep kulaktan dolma bilgiler alıyosun, kendi kendini soğutuyorsun arabadan.
 
bu arada ben Doğuş'un teknik bilgisine inancımı araba daha çok yeniyken yitirdim..
en az 4-5 defa inanılmaz yetersiz kaldılar sonradan da..
 
bu sorularının en net cevabını kendin kullanarak göreceksin safacım. her sağdan soldan söylenenlere bakarsan hiç bir arabayı alamazsın.
 
:) yok arkadaslar didiklemiyorum arabayı bu konu burdada baska yerlerdede cok tartısıldı bende sordum gelen cevabı sizlerle paylaştım :) problem yok:)
 
"Doğrudur, 7 ileri DSG’ lerin tamamı kuru tip diskli ve tek çeşittir. Senin aracında da bu şanzumandan var."

Öncelikle, 7 ileri DSG'lerin tamamı kuru tip değildir. Verdiğim linkte VW'nin resmi sitesinden, ıslak tipli 7 ileri DSG şanzımana ait bilgileri bulabilirsiniz.

http://www.volkswagenag.com/vwag/vwcorp/info_center/en/themes/2010/01/dsg_the_new_dq500.html


"Aynı şanzuman Audi markasında 2.0 TFSI 211 HP 350 Nm’ lik motorlarda ve hatta quattro versiyonlarda da kullanılmakta ve hiçbir sorun yaşanmamaktadır.



Dolayısıyla bu şanzumanın max. 250 Nm torq’ a kadar dayandığı doğru değildir."

Audi'de kullanılan S-Tronic şanzıman ile DSG çok farklıdır. S-Tronic'ler ıslak tiptir. Bu şanzıman, 440hp ve 600N.m'ye kadar dayanabilmektedir. Aşşağıda linkte bununla ilgili bilgiler mevcut.

http://en.wikipedia.org/wiki/Direct-Shift_Gearbox#Audi_longitudinal_DSG



"Yapılacak yazılımla şanzuman aktarma oranları da değiştirilmektedir."

Yapılacak yazılımla, şanzıman oranlarının değişmesi imkansızdır. Elektronik ve beyinden yapılan bir müdahale ile, mekanik parçaların karakteristiği değiştirilemez.

Adama yolla bunu Safa :D
 
Yolladım gelicek cevabı merak ediyorum gercektende oyle ama yanlış bilgi....
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt