DSG'yi en çok savunan ve beğenenlerden biri olarak, DSG'li araç hiç yolda kalmadı demeniz biraz yanlı bi söylem olmuş. Mekatronik değişen şanzımanı bozulan bi çok dsg gördüm ve bunlar yolda kaldılar. daha geçenlerde beyni bozulan bir dsg oldu forumda D ye takınca geri geri giden 😀
DSG bence SMG şanzımandan sonra gelen en iyi şanzımandır. Easytroniği öven olmuş 1buçuk yıl easytronic kullandım ve ses çıkarmıyor diyen yalan söylüyordur. 1'den 2ye atarken taak diye ses gelir. 2-3 e atarken biraz daha yumuşak olanı gelir. sonrasında ses gelmez. aynı DSG gibi. ayrıca Easytronic aracı 2'den 1'e öyle bir çeker ki en acemi sürücü dahi yapmaz onu. DSG'li 4 araca bindim hiçbirinde ses gelmiyordu. Golf 6, 2 tane a3, leon olmak üzere 4 araca bindim. Golfte hele değil şanzıman sesi, yol sesi hatta motor sesi bile çok daha az geliyordu. DSG vites geçişleriyle ve yarattığı ekonomiyle bence en güzel şanzımanlardan birisidir. Çift kavramalı viteslerin hepsinde gelen bu ses mekaniktir. SMG şanzımanlı M3 kullanan varsa ses var mı yok mu yazsın bilmiyorum fakat, çift kavramalı hatta otomatikleştirilmiş debriyajlı yarı otomatik şanzımanlarda bile bu ses gelmekte. DSG şans işidir hiç ses gelmeyen de var, sesten içinde durulamayanda(sesten içinde durulamayan yada ses çıkarana denk gelmedim henüz)