Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2020 leon dsg sorunu

erayozcnr

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Eyl 2020
Mesajlar
14
Yaş
25
Merhaba aracımda 2 den 3 e geçerken nadir olan bir metal metale sürtme sesi gelmekte. Bugün servise gidip dinlettiğimde ise direk kavrama değişmesi gerektiğini söylediler aracım daha 2020 model 30 binde ve 15 bin km den beri olan bişi
 
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Sallama titreme yapıyor mu peki 2 den 3e geçerken arıza hiç duymadım. Aracın garantisi devam ediyor mu acaba. Etmiyorsa iyi niyetten yapıyorlar mı artık dsg yi


SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
sallama veya titreme hiç yapmıyor sadece 2 den 3 e geçerken yapıyo garantisi yeni bitti iyi niyetten yapıyolar ama gene 7 ile 14 bin tl arası para isteniyor
 
Büyük olasılık kavrama. vw grubunun kronik sıkıntısı.serviste işçilik ücreti çok pahalı. iyi bir dsg ustası bulursanız çok daha uyguna yaparlar.
Bazen servisin değişmesi gerekir denen şeyleri tamir ediyorlar. yada bir vidası çıkmış oluyor gibi. Bence gerçek bir dsg ustasına daha gösterin o da aynı şeyi söylerse kesin kararı verin.
 
Aynı sorun bende de vardı debriyajı değiştirmek işe yaradı. Ama çok pahalıya mal oldu
 
Öncelikle araç sahibine geçmiş olsun. Cümleten İyi akşamlar arkadaşlar,
Bu tarz sorunlarınızı giderdikten sonra aynı sıkıntılarla karşılaşabilecek veya karşılaşmış diğer arkadaşlara da fikir vermesi ve yol göstermesi amacıyla sonuçlarınızı da paylaşırsanız şayet güzel olur. Aracınızın sorunu neydi, nasıl giderdiniz, öneri ve tavsiyelerinizle birlikte bize de aktarın. "Hangi şehirde hangi ustaya götürdünüz, devamında ne gibi yollar izlendi, ne kadar süreye ve ne kadar ücrete mal oldu, memnun kaldınız mı? Bu tür durumlarda bizlerin de aklında bulunması gereken şeyler neler olmalı" gibi detayları ve edindiğiniz tecrübeleri paylaşırsanız kıymetli olur kanaatindeyim kendi adıma.
Teşekkürler.
 
Benzer bir sorunu ben de 2020 makyajlı Ateca ile yaşıyorum. Yaklaşık 15-20 bin km olmuştur bu sesi duyalı. Ama daha çok metal sesi değil de kayış sesine benzer bir ses geliyor bende. İlk başlarda 2 den 3 e geçerken yapıyordu şu sıralar 4 ten 5 e geçerken de duymaya başladım. Ancak ses her zaman değil araç yüke bindiğinde yani yokuş yukarı araçta 3 ten fazla kişi varsa vs. geliyor.
Muhtemelen kavrama sorunu ancak normal seyir halindeyken bu ses hiç gelmediği, kalkışlarda titreme vs fazla olmadığı ve henüz hiç bir kavrama hatası, uyarısı vs. almadığım için sürmeye devam ediyorum. Araç 50 bine dayandı bu arada. Geçenlerde 45 bin bakımında servis aracın gayet iyi durumda olduğunu söyledi. Bişey çıkacak olursa artık o zaman düşünürüm diyorum. Garantisi bitti şanzıman sorun yaratır da iyi niyete sokarlarsa bi 50 bin daha binerim gözüyle bakıyorum olaya.
 
Geri
Üst Alt