2018 Leon 1.2 TSI DSG araca sahibim. Videosunuda yüklediğim görüntüde olduğu gibi araç durmaya yakın özellikle 20km/sa hızın altında hıııııırrrr diye bir ses geliyor. Bu ses araç D,S,R ve Manuel modda yapıyor. Araç boştayken, ayak fren veya gaz dayken olmuyor. Yüksek hızlarda duymuyorum. Ama zaten 30 km/sa hızda da zaten bu ses yok. Araç 20 KM/sa hızın altına düşünce geliyor. Normal kalkışlarda ses yok ama araçı kendi kendine bıraktığımızdaki kalkışta ses bazen oluyor. Mesela D deyken ses geliyor N atınca ses kesiyor. Yada D deyken mesela 20 km/sa altına inince frene sert basıncada ses gelmiyor. Ses sadece aracı kendi kendi bırakıp hiçbir pedala basmayarak 20 km/sa altında yavaşlamasını beklerken oluyor. 4 şanzıman ustası 4 motor ustasına gittim. Şanzımancılar bu ses şanzımandan gelmiyor, motorcularda bu ses şanzımandan geliyor dedi. Ama işin garibi bir tanesi bile aracı lifte alıp, viteste tutup bir gaz vererek alttan bakmadı. O kadar söylememe rağmen. Ses artık sinirlerimi bozmaya başladı. Bazı ustalarda bu ses her 1.2 TSI var. Kullanıcı bulursan söyle dediler. Bu konuda bana yardımcı olacak varmıdır. Özellikle 9-10-11-12 sn ve 20-21-22-23-24-25 snler de sesi duyacaksınız. Ses bir ara kesilip tekrar gelecek orada D den N ye alıp, sonra tekrar D ye alıncada geliyor. Video büyük olduğu için link aldım oradan izleyebilirsiniz.
Watch video5954058036539563068 | Streamable
Watch "video5954058036539563068" on Streamable.
streamable.com