Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2017 Leon 1.0 EcoTSI motor soğuk iken ilk çalışmada ses

turgayakgun

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Eyl 2022
Mesajlar
2
Arkadaşlar hepinize merhaba, yeni bir araç aldım. 2017 model seat leon 1.0 ecotsı. Araç dsg ve 66000 km de. Aracı motor soğuk iken ilk çalıştırmada ses yapıyor. Yüksek devirde çalışmanın ötesinde sanki egzostan geliyor gibi. Yaklaşık 1 dk sonra sesi kesiyor. Sonrasından da yapmıyor. Bu sadece ilk çalıştırmada ve motor soğuk iken oluyor. Bir kaç gün sorunun yerini tespit etmeye çalıştık. Farklı farklı ustalarla. Dün itibarıyla turbonun vaskeyt milinde olduğunu tespit ettik. Mili tutunca ses kesiliyor, bırakınca tekrar ses devam ediyor. Dediğim gibi tüm ses olayı max 1 dk sürüyor. Bunun dışında ne çekişte bir düşüş var, ne yakıt fazla yakma problemi ne de başka bir şey. Acaba bunun için Turboyu söktürmeye gerek var mı? Ya da başka arızalara yol açar mı? Veya başına gelen var mı? Açıkçası çok canım sıkıldı. Eksper raporunda egzozun orta susturucusundan ses geliyor diye çıkmıştı ama alakası yokmuş. Tüm egzos sistemi kontrol edildi. Problemin kaynağı turbo vaskeyyt milindeki boşluktan kaynaklanıyor gibi görünüyor. Forumu ve net alt üst ettim. Tüm problemin şunlardan ibaret olacağına vardım. Gergi makarası veya triger kayışı
Volan
Turbo üzerindeki vasgate milindedir boşluk
Devir daim pompası
Amartisör takozlarındaki rulmanlar
Manifolt contası
Turbo klipsi
Ve ne yazık ki vaskeyt mili boşluğu veya turbo arızası tutmuş gibi duruyor.

İşin yine ilginç yanı motor sovak iken yapmadığından dolayı sürekli kontrol ettirtmiyorsunuz. Örneğin bir ustaya götürdün diyelim bekleyeceksin ki motor soğusun ortalama 40dk sonra çalıştır ses gelsin ortalama 1 dk ve o an teşhisi koysun.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Ses ile ilgili bi video ve vaskeyt milinin olduğu görseli de ekliyorum.


Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.
 
Geri
Üst Alt