Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2016 YILBAŞİ Hindiniz AFİYET OLSUN

ahmet6334

Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
30 Nis 2015
Mesajlar
804
Yaş
38
Yeni yıla az kaldı. Yılbaşı menüsü ve evde yılbaşı hazırlığı sardı büyük çoğunluğu. Kestaneli iç pilavıyla birlikte servis edilen yılbaşı hindisi, yeni yıl sofranız ya da davet yemekleriniz için oldukça gösterişli ve doyurucu bir tarif. Pişirmesi zahmetli gibi gözüken hindiyi, püf noktalarına dikkat ederek biraz uzun zaman alsa da fırında pişirip, közlenmiş kestanelerin lezzet kattığı baharatlı iç pilav eşliğinde ikram edin. Evde hazırladığınız yılbaşı menüsünü kestaneli iç pilavlı yılbaşı hindisiyle taçlandırın. Unutmayın pişirmesi biraz sabır isteyen yılbaşı hindisi tarifi, evde hazırlayabileceğiniz yılbaşı yemeklerinin başında geliyor.

Hindi tariflerine geçmeden önce biraz desteğe ihtiyacı olanları böyle alalım: “Yılbaşı hindisi nasıl pişirilir?

Ayrıca hindi sevmeyenleri de düşündük. Sizleri de iç pilavlı tavuk dolma tarifimize alalım.

Tarifin ana malzemesi olan temizlenmiş ve paketlenmiş hindiyi satın almak isterseniz: Bütün Hindi

Yeni yıla girerken hindi yapmayı planlıyor musunuz? Yoksa dışarıdan sipariş mi vereceksiniz? Yorumlarınızı merak ediyoruz....:)
Afiyet olsun SCW AİLESİ....:)fft99_mf1782050.Jpeg

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...

Sos için soğanı soyup kıyın.Domates salçası,pul biber,kırmızı toz biber ve ayçiçeğiyağını bir kasede karıştırın.Karışımı fırça yardımıyla temizlenmiş hindinin her tarafına sürün.Oda ısısında yarım saat bekletin.

Fırının derecesini 170 dereceye ayarlayın.Hindiyi ızgaranın üzerine yerleştirip yaklaşık 3.5 saat eti pişirin.Pişme sırasında üzerinin fazla kararmaması için folyo ile örtün.

Hindi etini arada bir çevirerek pişirin.Her saatte bir hindinin üzerine birkaç nohut büyüklüğünde

ı sürün.Hindi eti iyice pişince fırından alın.Siyah ve beyaz üzümlerle veya dilediğiniz sebzelerle birlikte servis yapın.


Yılbaşı hindisi artık hazır, afiyet olsun.....
Nürburgring sundu..;)
 
Son düzenleme:
Bunlar hep Amerikanın oyunu.... :D

En iyisi kuzu eti şöyle arka bacağından 2 kg kadar bir parça alıp onu şöyleee beyaz şarap ile marine edip sobanın üzerinde az yağ ile cız bız yaptın mı yanına da bir ayran oooooh :)

Allah uçak kazası vermesin.. Herkese hayırlı seneler
 
Bunlar hep Amerikanın oyunu.... :D

En iyisi kuzu eti şöyle arka bacağından 2 kg kadar bir parça alıp onu şöyleee beyaz şarap ile marine edip sobanın üzerinde az yağ ile cız bız yaptın mı yanına da bir ayran oooooh :)

Allah uçak kazası vermesin.. Herkese hayırlı seneler
Soba kalmadı ist da petegin üstünde de cok zaman alır malüm :)
 
Geri
Üst Alt