Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2016 tdi Leon Fan Açma Sorunu

90 km'lik mesafeyi 95 km/s sabit hızda giderek 1 saatte katettiğinize göre hiç trafik görmüyorsunuz demek ki. Merak ettim; 95 km/s hızda giderken motor kaç bin devirde çalışıyor? Ve ne kadar yakıt tüketiyor? Ortalama yakıt tüketiminizi yazabilir misiniz, çok düşüktür kesin :)

Tekirdağ merkezden muratlı ilçesi üzerinden geçerek saray ilçesine gidiyorum trafik hiç yok desem yeridir sadece muratlı ilçesinde tren geçişleri var bir de fabrika servislerine takılıyorum yolun bir kısmı tek şerit önünde tır falan da gidebiliyor o zaman sollama için yapıştırıyorum, ortalama yakıt 4.9-5.2 arası değişiyor.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Devir 1.6-1.7 aralığında oluyor


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bende öyle sanıyordum abi aracın arkasına geçip kontrol ettim fan kesilene kadar Egsoz üfleme yapıyor

DUYURU - SeatClubWorld.Com - Sticker Talep Konusu (ÜCRETSİZ) | SCW - Seat Club World - Seat, Seat Forum Türkiye

İletişim ve sticker için profilim de numaram var isteyen oradan da ulaşabilir
alla alla dur bende bakiyim dicem ama benım fan açmıo hiç :D gazı kökleyip kara duman atmadığı muddetce temizlemez...soba bacasını düşün...tıkanan dpf motor sağlıklı çalışmadığı için 1-2 kac derece ısınan motor,sensör yanlış algılıyor ve fan açıyor..fan açmasının sebebi (dpf dolu temizle beni ) :)
 
Aracımı işe gidip gelirken 90km boyunca ortalama 95km/h ile hız sabitleyiciyi çalıştırarak kullanıyorum. 1 saat kadar sürüyor. havaların ısınmasıyla birlikte aracımı stop edince yaklaşık 5dk boyunca fan açtığını farkettim. soğutma suyuna baktım, yağına baktım herhangi bir eksiltme yok. araç 2016 model tdi leon 25.000 km'de. Herhangi bir sorun var mıdır yoksa normal bir şey mi ?

Her hafta 2 kez başıma geliyor devir 1000 de sabit tutuyor motor sıcak soğuk farketmez her türlü Fan açıyor stop etmeden rotantiye düşene kadar (anlık tüketim den anlayabilirsiniz 0.5-0.6 )beklemeniz genelde yakıt aldıktan sonra yapar bilginize yarım saat önce geldi başıma


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
@mesut05 un dediği gibi anlık tüketimden anlıyorum bende bitip bitmedigini.Bitmesini beklemeden stop edildiğinde temizleme yarıda kalıyor gelen fan sesi kendisini soğutmak için o esnada temizliğe devam etmiyor.
 
dpf li araç kullanmıştım,fan açma diye birşey yoktu.bende şimdi ilk kez duydum.dpf temzileme işlemi rolantiyi 0,3 devire kadar artıran bir eylemdir.fan ın pasif temzilemeye, motor stop halindeyken katkı yapması bence imkansız,varsa mantıklı açıklaması olan buyursun aydınlanalım.
 
Motor stop edilirse temizleme devam etmiyor.Temizleme esnasında ısı 600 derecelere çıkıyormuş fanı bu yüzden açıyor kendini soğutmak için.
 
Geri
Üst Alt