Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2016 Leon Akü hakkında

Sefadiri58

Kayıtlı Üye
Katılım
16 Kas 2018
Mesajlar
21
Yaş
29
Öncelikle herkesin kurban bayramı kutlu olsun. 2016 model 1.2 tsi leon aracımı 2018 yılında satın aldım ve ikinci sahibiyim. Bugun aracımı calıştırırken arac birqz nazlım calıştı. Önceden anahtarı cevirir cevirmez alırdı. İkinci kez marşa bastıgımda bilgi ekranında ; "12v akü zayıf sürüş işletiminde şarj edin" uyarısı çıktı. Yardımcı olabilirmisiniz aküyü değiştirmemmi gerekiyor.
 
Merhabalar,
Sizinde Kurban Bayramı’nız mübarek olsun. Sorununuza gelecek olursak, akünüzü servislerde şarj edebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla -emin olmamakla beraber- akü garantisi 3 sene, bundan dolayı cüzi miktar karşılığında şarj ederler diye düşünüyorum.

eğer olmaz ise akü değiştirmeniz sonraki işlem olsun. Geçmiş olsun.
 
Teşekkür ediyorum. Az önce akü değerine baktım bilgi ekranından SOC---% diye bi ifade çıktı sanırım aküm bitti çünkü marşa bastıgımda almadı araç calışmadı.
 
ya birkaç kişi ittirerek araç vurdurabilirsiniz veya akü takviyesi kablolarıyla takviye edebilirsiniz.
 
Takviye kablolarıyla takviye yapıcam. Ve yeni akü taktırıcam hangi marka taktırmamı önerirsiniz
 
Araç üzerinde hangi akü var bilmiyorum ancak, yine de ya üzerindeki akünün aynısı ya da kaliteli ürünlerden “72-74 Amper aralığında olanlardan” vazgeçmemenizi öneririm. Marka marka 2-3 amper aralığında oynar. Bilinmeyen veya kalitesiz akü kullanırsanız olup olmadık arızalar verdirip ekstra masraflara sokabilir. Bu yüzden en iyi seçenek serviste taktırmanız olabilir.
 
Öncelikle teşekkür ederim ilginizden dolayı. Araç 2016 model ve sıfır alındıgından itibarenki akü üzerinde duruyor. Bende kalitesiz akü alıp uğraşmak istemiyorum. Aracın üzerindeki amperle aynısı almayı düşünüyorum bende.
 
Normalde orjinal aküler 7 sene gider, sizinkisi erken bitmiş biraz, benim araç 2013 model üstünde orjinal akü duruyor halen
 
Hocam bilgim yok ama böyle sıkıntı çıkardı işte. Az önce takviye yaptım biraz dolaştım sarj olsun diye. Geldim marşa tekrar bastım aldı fakat yarın ne olur bakıcam.
 
Aku maalesef biraz sans isi. Orijinal akulerden sendeki gibi 4 sene giden de var 9 seneyi devirende var. 4 senenin uzeri tamamen sansa ve kullanima bagli.

Bunda etki olarak surekli sehirici kisa mesafe kullaniliyorsa normal bir durum diye dusunuyorum.

Bu arada onumuz kis akuyu degistirmekte fayda var. Sarja koyulsa bile belli muddet idare eder ama yine bosalacaktir.

Bulabilirsen yeni uretim Varta bulamazsan da Mutlu veya Bosch olabilir. Kolayina birbirini aratmazlar. Dedigim gibi bunlarda da en onemlisi beklememis bir aku olmasina dikkat edilmeli.
 
Geri
Üst Alt