Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2016 Leon Akü hakkında

Aku maalesef biraz sans isi. Orijinal akulerden sendeki gibi 4 sene giden de var 9 seneyi devirende var. 4 senenin uzeri tamamen sansa ve kullanima bagli.

Bunda etki olarak surekli sehirici kisa mesafe kullaniliyorsa normal bir durum diye dusunuyorum.

Bu arada onumuz kis akuyu degistirmekte fayda var. Sarja koyulsa bile belli muddet idare eder ama yine bosalacaktir.

Bulabilirsen yeni uretim Varta bulamazsan da Mutlu veya Bosch olabilir. Kolayina birbirini aratmazlar. Dedigim gibi bunlarda da en onemlisi beklememis bir aku olmasina dikkat edilmeli.
Araba çalışmıyorken uzun süre parkları yakmak, uzun saat teyp dinlemek, araca sonradan takılan elektrik tesisatları gibi şeyler akünün ömrünü bitiriyor.
 
Bu arada bir elektrikçi bulup aküyü ölçtürün, tam marşa basarken 12 voltun altına düşerse akü bitmiş demektir. Rolantide 13.8-14 volt arasında olması gerekir.
 
Çok teşekkür ederim ilginiz ve bilgilendirmeniz içün. Evet biraz şans işi. Daha 1 hafta önce uzun yoldan geldim Allah tan uzun yoldayken yapmadı bu sıkıntıyı. Bakalım bayram gectikten sonra bakıcam varta marka düşünüyorum bulabilirsem.
 
Bu arada bir elektrikçi bulup aküyü ölçtürün, tam marşa basarken 12 voltun altına düşerse akü bitmiş demektir. Rolantide 13.8-14 volt arasında olması gerekir.
Bayram geçtikten sonra baktırıcam bakalım gelişmeleri buradan paylaşırım zaten teşekkür ediyorum ilginiz alakanız için çok sağolun.
 
Teşekkür ederim ilginiz için. Değiştirdiğim zaman bilgilendirme yapıcam inşallah
 
Merhabalar... akü sorunumu çözdüm ve bilgi amaçlı burada yaptıklarımı paylaşıcam şimdiden teşekkürler. Öncelikle serviste yaptırmak istedim fakat mesleğim gereği ve bulundugum il içerisinde böyle bi imkanım yoktu. O yüzden bulundugum il içerisinde mutlu akü bayii vardı ve tercihimi mutlu aküden yana kullandım. Akünün değerleri aşağıda belirttiğim gibi.
( 12V 72 Ah 750 A SAE / EFB.L3.72.072A 720A EN )
Öncelikle aracımın aküsü bittiği için takviye kabloları ile takviye yaparak aracımı çalıştırdım. Araştırmalarım sonucunda arızalarla karşılaşmamak için araç çalışır vaziyetteyken aküyü değiştirmek üst model araçlarda en doğrusuymuş onu anladım çünkü herhangi bi arıza ışıgı veya bi sorunla karşılaşmadım. Öncelikle artı (+) kutbu söktüm sonrasında eksi (-) kutbu söktüm. Akünün uç kısmında aküyü sabitleyen bi somun var onu çıkardıktsn sonra L şeklinde bi sabitleme parçası çıkıyor. Onunla aküyü sabitliyoruz. (Kızak da diyebiliriz). Sonrasında kutup başlarını hangi sırayla söktüysem o sırayı tersten uygulayarak aküyü bağladım. L şeklinde olan parçaylada aküyü yerine sabitleyerek bu sorunun da üstesinden gelmiş oldum. Artı bilgi olarak bir gün boyunca start stop devreye girmedi. Ayarlardan start stopa baktığımda aracın enerjiye ihtiyacı oldugunu ve motorun çalışması gerektigini yazııyodu bilgi ekranında. Ve bugün 160 km yol katettim artık start stopta devreye giriyordu. Günü mutlu bi şekilde bitirmiş oldum. :) artı olarak aldıgım mutlu akü orjinal aküsünden bi tık büyük. Eski aküyü sabitleyen vidanın önünde bir vida yeri daha var. Bu yeni aldıgım akü de oraya tam denk geliyor ve oraya sabitliyorsunuz. Ayrıca orjinal akünün kılıfı uymuyor küçük geliyor bilginiz olsun. Yeni akü kabutu açınca biraz sırıtıyor okadar:)) teşekkürler :)
 

Ekli dosyalar

  • 20200810_131624.jpg
    20200810_131624.jpg
    809.9 KB · Görüntüleme: 29
Geri
Üst Alt