Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2016 1.2 Tsi Bakım Periyodu

kilukal

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Eyl 2019
Mesajlar
8
Yaş
29
Selamlar herkese,

Bakımlar ile ilgili bir sorum olacak. Arabayı aldığımdan beri yılda birkez ya da 15k km'de bir servise götürüyorum bakımları için. Bunun haricinde motor yağı değişimi için farklı bir periyot mu izlemem gerekiyor çünkü bazı kaynaklarda motor yağının 10bin km'de bir hatta 4 bin km'de bir değişmesi gerektiğini yazanlar olmuş. Bilenler aydınlatabilirse çok sevinirim.
 
Seat'ın önerdiği 15.000 de bir sıvı bakımıdır, daha sık yapmak sizin insiyatifinizde ama 15'i geçerse araç garanti dışı bırakılır. 2016 model araçta garanti yoktur gerçi ama.

Biraz kullanım şartları da önemli, hep sakin, çok dur kalk olmayan şartlarda kullanılan bir araç 15.000 uygun olabilirken sürekli gazlanan bir araçta 5.000/7000, piste çıkan bir araçta neredeyse her piste çıkışında değiştirmek mantıklı olacaktır.
 
Çok sert ve devirli kullanmıyorsanız, yılda 15.000 km geçmiyorsanız başka bir periyoda gerek yok. Aylık yağ/ su kontrolünüzü kendiniz yaparak senede 1 yada 15.000 km de 1 bakım yaptırmanız yeterli olacaktır.
 
Çok çok teşekkür ediyorum değerli cevaplarınız için
 
1.2 tsi motorlarda 10 bin üstü motorlarda 15 binde bakım yaptırılmasi yönünde tavsiye almıştım Volkswagen de çalışan mühendis arkadaşımdan.
 
Geri
Üst Alt