Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2013 - İbiza 1.4 Reference Far ampulü tipi...

Aralık 2019 da benim aracında kısalardan biri patladı. Söktüğümde orijinal ampulü Philips H7 55W Alman üretimiydi ve ortalama 6 yıl 5 ay dayandı. Yerine yeni ampul için araştırma yaptığımda yine Philipste karar kıldım fakat yoğunluk olayı üzerine modelleri incelediğimde fiyatına göre performans değerlendirmesinde x-treme modelini tercih ettim. 14.12.2019 itibariyle kısaları bu modele yenileyerek kullanmaya başladım. Bu modelde tercih sebebim, standart ampullere nazaran daha yoğun ışık vadetmesi oldu. Üst modeli yok mu? elbette var ama bu ampul olayında yoğunluk ne kadar artarsa artsın marka değişmeksizin ampul ömrü aynı oranda kısalıyor. Mesela yine Philips markasının %150 daha yoğun Racing Vision modeli var, şuan kalitede başı çekiyor denilebilir ama üreticisi sürekli yanmada 200 saat ömür biçmiş. Şimdi 160 liraya 200 saatlik ampulde benim işime gelmedi açıkçası. Onun yerine %130 yoğunluklu modelini 100 Liraya aldım 450 saat ömrüde cabası. Gerçekten fark var mı diyenler için evet gerçekten fark var ama aydınlatma alanı olarak düşünmeyin yoğunluk olarak düşünün farkı var. En basit anlaşılabilir olması için elinizde bir feneriniz var ve 50 metre ileride bir duvarın dibine tuttuğunuzu düşünün, aydınlattığı alan sınırlı. Yine aynı fener aynı açıda ama bu sefer daha yoğun bir ampul taktınız ve sonuç olarak aydınlatma alanı yine aynı tutup açısı genişlemedi ama eski ampulün sönük kaldığı sınırları bu sefer daha aydınlık. Yani özetlersek eski ampulün loş bıraktığı noktayı sınırı genişletmeksizin kısmen daha aydın yapıyor.
Velhasıl aracınızın üreticisinin uygun gördüğü değerlerde ekipman kullanmaya özen gösterin arkadaşlar. Ledi medi boşverin, yada tutup 55w yazan yere 100w lık ampuller takmayın. Renk cazibesine kapılmayın, halojen ampulde en verimli renk sarıya çalan gün ışığı rengidir. Beyaz alıp yağışlı yada sisli havalarda kendinize eziyet etmeyin , karşıdan gelenlerede eziyet çektirmeyin. Led yada xenon kötü demiyorum, üretiminde farklı bir yapıya sahip far tertibatı bulunan araca tutupta uyduruk bir sistem takmayın diyorum. Değilse orijinal ledli yada xenonlu araçları bende seviyor beğeniyorum ama hoşuma giden şeyleri başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanmaya çalışıyor yada maddi imkansızlıktan o hevesimden vazgeçiyorum.
 
2013 Referance ibizada Sis farlarının soketi nedir H8 mi, H11 mi ? ( Led Takacağım )
 
Benim aracım 2013 Ibıza FR, HB4 değil :D ondan eminim.

ben sislere geçtim led'e ama h11 olarak aklımda kaldı, hatta aklımda kalan h8 ile h11 in soketinin aynı olduğu
 
Benim aracım 2013 Ibıza FR, HB4 değil :D ondan eminim.

ben sislere geçtim led'e ama h11 olarak aklımda kaldı, hatta aklımda kalan h8 ile h11 in soketinin aynı olduğu

peki h11 taktığınızda adaptif sis farı özelliği çalışıyor mu ? , bazıları adaptif sis farının çalışması için hb4 takman gerekiyor falan yazmışlar
 
Merhaba,
Ben de philips extreme vision alıp taktım fakat sol far daha sarı ve aydınlatması daha zayıf. Sağ tarafta ampulü sıkıştırma teli var fakat sol tarafta tel yok. Zaten aküden dolayı yuvayı görmek zor. Ampulün çentik kısmı sağ tarafta yukarı gelirken sol tarafta aşağıya gelince yerine oturuyor. Yukarı getirip takamadım. Acaba ters taktığım için mi aydınlatması değişti?
 
Geri
Üst Alt