Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2010 Sıralama kuralları değişti

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
FIA'nın yeni sportif ve teknik düzenlemelerde yaptığı son değişiklikler dün açıklandı. Gelecek yıl 26 araçlık bir mücadele izleyeceğimiz gridde sıralama prosedüründe küçük bazı değişiklikler oldu.

siralamalar_dereceler.jpg


Buna göre, bir saatlik sıralamalar yine üç seans üzerinden geçilecek ancak bu kez, 20 dakikalık ilk bölümde en yavaş sekiz pilot elenecek. İkinci bölümde de aynı uygulama geçerli olacak ve 10 dakikalık son seansta mücadele edecek yine 10 pilot kalacak.

Bununla birlikte taraftarları memnun etmek için, son seansta, yakıt ikmali yasağı gözönüne alınarak düşük yakıt konfigürasyonu ile sürüş yapacak.

FIA'nın resim internet sitesinde yayınlanan değişikliklerdeki bir diğer önemli nokta ise, mevcut puanlama sisteminin geçerliliğini koruyor olması. Yani Bernie Ecclestone'un daha önce önerdiği madalya sistemi uygulanmayacak.

Her bir aracın asgari ağırlığı, KERS'in getireceği ilave ağırlıkla birlikte 620 kilogram olarak açıklanmıştı. FOTA'nın sistemi kullanmayacağını açıklamasına rağmen, buna gelecek sene de devam edilecek.

Bu arada lastik battaniyelerine de izin verilecek. Daha önceki açıklamalara göre tasarruf tedbirleri çerçevesinde bunların yasaklanacağı belirtiliyordu.

TurkiyeF1.com
 
Geri
Üst Alt