Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2010 Leon 1.6 TDI - 2013 Civic Fb7 Karşılaştırma

Hezarfen

Kayıtlı Üye
Katılım
9 Haz 2017
Mesajlar
449
Herkese selam.
Yaklaşık 4 ay önce yani 2. el piyasalar patlamadan hemen önce 250 Bin Km ye dayanmış 5 sene kahrımı çeken 2010 model TDI-CRI Leon'umu satıp
2000'li yılların başlarında 13 yıl gibi farklı modellerinmi deneyimlediğim 118 bin Km FB7 kasa benzin/lpg bir Civic Elegance aldım.
Araç alacaklara belki bir rehber olması açısından bu iki araç arasındaki olumlu olumsuz farkları yazmaya çalışacağım.
Kesinlikle iki markayı da kötülemek veya yüceltmek için yazmıyorum. Marka fanatikliğini yıllar önce caddede makas attığımız yıllarda bıraktık
ve artık bizi ekonomik güvenlik ve konfor olarak tatmin eden hangi araçsa ona yöneliyoruz.

Motor / Şanzıman:

TDI Seat Leon
: Aracın dizel olmasından sebep en başta motor kışın çok geç ısınıyor ama çoooook geç ısınıyor. Hava 5 derecenin altında Üsküdar meydandan çıkınca köprüyü geçip Beşiktaş sapağına gelince ancak motor 90 dereceyi görüyordu. Sonra enjektör ve dpf dolmasını önlemek için devamlı yüksek devir kullanmak zorunda kalıyordum. Ee İstanbul trafiğinde kullanınca da ister istemez trafiğe girip dpf yi dolduruyorduk. Buna bağlı rejenerasyon titremeleri, devirsizlikleri vs.. oluyordu. Şanzıman konusunda ise Vag grubunun çok büyük bir kısmının kronikleşmiş DSG problemini anlatmama gerek yok. Aslında oldukça verimli olan bu şanzıman muhtemelen alman mühendislerinin küçük hatalar yapması bilinçsiz kullanımla birleşince maalsef erken hasar alabiliyor. Bu durum eski kasalarda çok daha fazla. Bu da kullanıcılarına ciddi maliyetlere sebep olabiliyor.

Honda Civic: Gerçekten de sessiz, problemsiz, uzun süre yüksek devirlere maruz bırakıldığında bile yağını ve suyunu zamanında ve doğru markalarla değiştirince hiçbir problem çıkarmayacak bir motoru var. Kontakt basınca da benzinli motor olduğunda dolayı 2 sokak inmeden ısınmış oluyor. Yukarıda bahsettiğim 13 yıllık Honda deneyiminde farklı modellerini çok agresif kullandığım zamanlar da oldu ve bu süre zarfında periyodik bakım dışında sanayiye 1 kere hararet müşrü için gittim. Yani 13 yılda bugünün parasıyla bana toplamda 200 TL masraf çıkardı. Bu anlamda sadece Honda değil Japon motorlarının hepsi genel olarak sorunsuz motorlardır. Otomatik Şanzıman ise ayrı bir efsane. Vites geçişi yok sanki. Yağ gibi akıyor yolda. Neredeyse hissetmiyorsunuz. Ayrıca şanzıman şikayeti sebebiyle servise giren Civic sayısı diğer markalara kıyasa karşılaştırılamayacak kadar az fakat model yenilendikçe eskinin kalitesi bozuluyor gibi sanki. FE ve FC kasalarda bu sayı daha önceki yıllara göre bir miktar artımış gibi... Her ne olursa olsun. Japon aracı alan motor ve şanzıman problemi ile uğraşmaz net. Amca oğlunda motorda şu sorun vardı dayı kızında şanzıman titriyordu gibi söylemler binde bir çıkacak sorunlardır. Sezarın hakkı sezara.

Konfor - Güvenlik- Donanım:

TDI Seat Leon
: Alman aracı deyince konfor ve güvenlik ön planda oluyor. Gerek aracın tokluğu, gerek yürür aksamın, motorun ve rüzgar sesinin olmaması, gerek kullanılan parça kalitesinin Civic'egöre yüksek olması bence Leon'u konfor açısından direkt birkaç gömlek öne geçiriyor. Herhangi bir Civic in ( 2022 FC kasalr dahil) bir MK2 Leon ile bile konfor anlamında yarışması imkansız. (ki bence MK2'nin konforu MK3 ten daha iyi) Donanım anlamında da maalesef Vag grubunda 2. elde bile donanımlı araç almak istiyorsanız bütçenizi artırmanız gerekiyor. Boşları ise (trendline) tam bir boşline zır boş yani. Biz Türkler direksiyonda düğme severiz. Yahu en azından o direksiyona 2 dolarlık 5 tane daha düğme koyun da millet yolda giderken teyple oynamak zorunda kalmasın. Fiyata 10 usd daha eklersiniz çok koymaz alıcıya.

Honda Civic: Maalesef Civic burada sınıfı geçemiyor. Bir kere stabilize yola girince özellikle rüzgar sesi ve devire yüklenince motor sesi içeride fırtınalar kopartıyor.
Teyp falan kar etmiyor gürültüyü bastırmaya... Uzun ve bozuk yolda başınız ağrır anlayacağınız. Güvenlik olarak frenleri Leon'dan daha zayıf balata+diskleri 1000 km önce değişmeme rağmen araç ani yavaşlamalarda öne yığılıyor. Bir de uzak doğulu markaların genelinde anlam veremediğim camların buharlanma sorunu var. Allahtan buhar çözücü var da kısa sürede açılıyor ama can sıkıcı bir durum. Bunun dışında sadece şöför camı tek basışta otomatik kapanıp açılıyor diğer tüm cam düğmelerini sonuna kadar tutmanız gerekiyor. Kumandada cam kapatma modülü de yok. Genel güvenlik ekipmanlarında herhangi bir eksiklik yok ve araç içindekileri en az Leon kadar koruyacağına inanıyorum. Bir de unutmadan FB7 kasaların çoğunda koltuk ısıtma var. Fena şımartıcı bir özellik. Hani g..tü bu havada şımartmak istiyorsanız birebir. :ROFLMAO: Hele bu kış mevsiminde nasıl güzel oluyor anlatamam.


Performans / Yakıt Tasarrufu:

TDI Seat Leon
: Burada Seat'ın ve Vag grubunun hakkını vermek lazım. Orta sınıf aile aracı ve yine orta sınıf peroformans beklentilerini fazlasıyla karşılıyor.
Turbo besleme ve şansızman oranları ile tasarrufu ve performansı optimum seviyede veriyor. Beygir saymak teenage işidir bana göre. tork varsa o araç güçlüdür. Yoksa hikaye.
250 tork ve 105 hp aracın koltuğunun her viteste sizi arkadan ufak ufak itmesini sağlıyor. Sollamaya çıkarken rampa tırmanırken yürüyecek mi diye düşünmüyorsunuz.
Tsi motorlar da 190 tork ile yeterince verimli motorlar. Yakıt konusunda ise şehir içi 6 litre uzun yol sakin kullanım 4-4,5 litreler ile Honda dışında bir çok başka marka sürücüsünün de dikkatini çekiyor.

Honda Civic: Uzun yolda sarfiyat 120 km sabit hızda sakin kullanım ile 6,5-7 litrelerde daha aşağı düşürmek neredeyse imkansız ama şehir içinde 10 litrenin altına düşmeden bir benzin canavarı olduğunu gösteriyor. Allah'tan lpg li kullanıyorum da çok olmasa bile bir nebze olsun bu acıyı hafifletiyorum. Lpg ile uzun yolda 80-85 kuruş civarı yakarsınız. Çok yakıyor arkadaşlar Biraz agresif kullanırsanız benzinde 100 km de 12-13 liteleri görmeniz çok normal. Yakıyor mubarek ama maalesef atmosferik motoru her ne kadar 125 hp olsa da 152 nm tork verdiği için yokuşlara, sollamaya geldiğinde bağırıyor da bağırıyor. Kadrana bakıyorsunuz daha 110 km desiniz. Ne zaman düz yola geliyor o zaman motor isyanı bitiyor. Bunda otomatik vites oranlarının ve 5 vites olmasının da payı var. Yani anlayacağınız özetle çok yakıyor az kaçıyor.Yolda bir FB7 civic görürseniz gazlamayın. Düzde biraz zorlar ama ilk hafif rampada fazlasıyla geride kalır. O yüzden ben kullanırken sakin takılıyorum.

Konuyu bağlamak gerekirse;
Eğer konfordan taviz vermem yakıta verecek çok param da yok ben o parayı önden aracı alırken vereyim derseniz. Vag grubuna yönelebilirsiniz
Bunun yanında ben sakin adamım zaten yavaş kullanıyorum çok km de yapmıyorum 1 depo ile 1 ay fazla fazla gezerim ama araç problem çıkarmasın sanayiyle servisle falan işim olmasın diyorsanız da Japon araçları özellikle Honda sizi tatmin eder.

İki araç da altın bileziktir. Piyasaya çıkarığınız gibi satılır ve değeri devamlı artar. Her tip alıcı kitlesine hitap eder.
Periyodik bakım maliyetleri de 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.

Tekrar söylüyorum. İki aracın da hem artı hem eksi yönleri var.
İki markaya da severek bindim biniyorum. Gün gelir bunu satar (Hb artık olmaz ama) Ateca'ya, Octavia'ya veya Jetta'ya Passat'a dönerim belli mi olur.

Umarım iki araç arasında kalan arkadaşlara verdiğim bilgiler aydınlatıcı olur.
Güvenli sürüşler.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst Alt